<B>FAVORITT:</B> Norges utenriksminister er drømmesjefen, ifølge en liten spørreundersøkelse her på DinSide. Foto: Berit Roald, Scanpix/Statsministerens kontor
FAVORITT: Norges utenriksminister er drømmesjefen, ifølge en liten spørreundersøkelse her på DinSide. Foto: Berit Roald, Scanpix/Statsministerens kontorVis mer

Jonas Gahr Støre er drømmesjefen

Ifølge DinSides lesere.

TV-dronning Oprah Winfrey og president Barack Obama er amerikanernes drømmesjefer, ifølge en undersøkelse gjort av bemanningsselskapet Adecco i USA.

Men hvem drømmer vi nordmenn om å ha som sjef? DinSide spurte sine lesere, og det var liten tvil om hvem de fleste ville være ansatt hos:

Utenriksminister Jonas Gahr Støre stakk av med flest stemmer i den litt uhøytidelige spørreundersøkelsen her på DinSide. Over 1.800 stemmer kom inn, og 10 prosent gikk til Støre.

Les også: Nesten ingen vil ha denne mannen som sjef

Populær blant ansatte og ledere

Dette er ikke første gang Støre er blitt kåret til landets mest ettertraktede sjef. I en stor undersøkelse gjort av bemanningsselskapet Proffice i november 2009, oppga 43 prosent at «Arbeiderpartiets wonderboy» er personen de helst ville hatt som sjef. Spørsmålet ble stilt til ansatte uten lederverv.

Tabellen baseres på rundt 1.800 stemmer fra DinSides lesere. Undersøkelsen er ikke nødvendigvis representativt for det norske folk eller DinSides lesere.
Tabellen baseres på rundt 1.800 stemmer fra DinSides lesere. Undersøkelsen er ikke nødvendigvis representativt for det norske folk eller DinSides lesere. Vis mer


På spørsmålet «Hva slags ledertype er ditt livsstilsforbilde?», som ble stilt til ulike ledere i den samme undersøkelsen, kom også Støre best ut, med 28 prosent av stemmene.

Test: Kan du bli sjef?

Eiendomskonge nesten på topp

I DinSides lille kåring av nordmenns drømmesjef kommer eiendomskonge og mangemilliardær Olav Thon på en andreplass, med ni prosent av stemmene.

USAs president Barack Obama kommer på tredjeplass, etterfulgt av Bill Gates og Steve Jobs, som får omtrent like mange stemmer hver.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av lederne for de tre største partiene på Stortinget, er det FrPs Siv Jensen som er mest populær, blant de som stemte i DinSides undersøkelse.

Jensen fikk drøyt 5 prosent av stemmene. Erna Solberg kommer på sølvplass blant partilederne, med 4 prosten av stemmene, mens statsministeren selv, Aps Jens Stoltenberg er dårligs likt, med bare 3 prosent av stemmene.

TV-kjendis og eks-president nederst på listen

På listen over amerikanernes mest populære sjefer, kom talent-speider og TV-personlighet Simon Cowell svært dårlig ut. Det gjør også hans norske kollega Jan Fredrik Karlsen på den norske listen. Bare 2 prosent sier de ville hatt han som sjef.

I bunnen av den listen finner vi tidligere president i USA, George W. Bush II, som bare mottok 35 stemmer, eller 2 prosent av totalen.