<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer

Joggebuksa dreper sexlivet

Det er ikke bare mindre energi som kan være farlig for sexlivet på vinteren.

Publisert
Sist oppdatert
Si for eksempel: Jeg liker at du gjør noe ekstra ut av deg selv for meg


Du sleper deg hjem fra jobb med en eneste tanke i hodet: sove! Vintermørket er ikke akkurat noen vitamininnsprøytning verken for energien eller sexlivet.

Men ikke la den slappe, utvaskede joggebuksa, tøflene og ullgenseren bli standardantrekk innenfor husets fire vegger. I alle fall ikke hvis du har en kjæreste, mener den svenske sexcoachen Pelle Mårtensson.

- Når vi slutter å gjøre oss lekre for hverandre, er forholdet i risikosonen, sier Mårtensson til svenske Aftonbladet.se. Det skriver ekstrabladet.dk.

Her er flere feller for forholdet:

- Gi ros
De første månedene av et forhold fiffer vi oss opp når vi skal møte den utkårede. Men raskere enn vi tror venner vi oss til at vår partner er der uansett hva vi har på oss, og komforten vinner over forfengeligheten.

Men når partneren slutter å gi komplimenter, bør varsellampene lyse, ifølge sex-coachen. Det beste man kan gjøre da, er å sette kosebuksene på dagsorden, men på en positiv måte.

- Si for eksempel: ”Jeg liker at du gjør noe ekstra ut av deg selv for meg" (...). Ikke si: ”Hvorfor ordner du deg aldri for meg lengre”, anbefaler hun.

Slik får du fart på sexlivet:

- Sett sex på timeplanen!
Litt selvdisiplin kan forhindre at hyggen tar knekken på sexlivet, mener den danske sexologen Joan Ørting.

- Om man vil eller ikke, skal man ha sex en gang i uka, er hennes råd

- Selv om man er trøtt og kanskje heller vil se på tv, er det viktig at man holder fast i sexlivet sitt, for med sex kommer fortrolighet og samhørighet, sier hun til ekstrabladet.dk.

Ørting synes derimot ikke det er viktig at man fiffer seg opp før man har sex.

- Mange kvinner føler kanskje at de er ustelte og har flatt hår, og så vil de ikke ha sex. Det betyr ikke så mye for mannen, han ser gjerne forbi slike ting.

Tar han forholdet for gitt? Ta testen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer