Å levere ut pakker når ingen er hjemme, er meningsløst, mener DinSides journalist. Foto: Colourbox
Å levere ut pakker når ingen er hjemme, er meningsløst, mener DinSides journalist. Foto: Colourbox Vis mer

- Joda, vi ringer

Pakker levert på døren uten forvarsel skal ikke forekomme. Eller?

Publisert
Sist oppdatert

I kommentaren Harde bud tar DinSide-journalisten Ole Petter Baugerød Stokke et oppgjør med fraktselskapene som velger å kjøre ut pakker på midt på dagen - uten å si fra at de er på veg.

Les Ole Petters frustrasjoner: - Nei, jeg er ikke hjemme!

Men er det virkelig normal praksis? Reiser fraktselskapene ut med pakker på dagtid uten å gi beskjed om at de kommer? I dette tilfellet var kritikken rettet mot Posten og mot fraktselskapet TNT.

Vi har bedt dem om et svar.

Dette er saken

Journalist Ole Petter Baugerød Stokke skrev kommentaren Harde Bud etter å ha opplevd at både fraktselskapet TNT og Posten forsøkte å lever en pakke til ham - midt i arbeidstiden - til hjemmeadressen - og uten å si fra på forhånd.

DinSides journalist reagerer på at det daglig kjører budbiler rundt i Norges land, tilsynelatende uten mål og mening.

I artikkelen kommer det frem at 94 prosent av DinSide-leserne (som har svart i stem-feltet) også har opplevd å få pakker på døren uten å få beskjed først.


– Jo, vi ringer

Administrerende direktør for TNT Norge, Terje Ragnem, sier følgende:

– Det er normal praksis at TNTs sjåfører ringer før levering i sentrale områder som Oslo og Østlands-området, ned til Drammen og opp til Lillehammer, samt i Stavanger og Bergen. I områder utenfor dette samarbeider vi med Posten for levering.

Han sier de vil ta saken opp med Posten for å se hvordan de best kan sikre at leveringsoppdrag for TNT kan gjennomføres i tråd med deres praksis om å ringe før levering.

– Vi vurderer også nå en løsning med SMS-varsling i de områdene vi selv betjener.

Administrerende direkøtr for TNT Terje Ragnem sier sjåføren skal ringe på forhånd. Foto: TNT
Administrerende direkøtr for TNT Terje Ragnem sier sjåføren skal ringe på forhånd. Foto: TNT Vis mer


Forsøkte å ringe

Ragnem sier videre at de har sjekket med sjåføren som hadde Stokkes pakke for levering, og vedkommede forteller at han ringte på det oppgitte telefonnummeret i forkant av leveringen.

Det er imidlertid ingen spor etter TNT på Stokkes mobiltelefon.

– Når det så ikke var noen tilstede, hang han en lapp – en såkalt door knocker - ved ringeklokken til blokken. Hva som så har skjedd med denne lappen, er for oss vanskelig å forklare, sier Ragnem.

– Burde valgt et annet produkt

Jørn Michalsen, informasjonssjef i Posten, forteller at det er kunden som bestemmer hvordan og når pakken skal bringes. I dette tilfellet er det TNT som er Postens kunde.

Informasjonssjef i Posten Jørn Michalsen sier sjåførene ringer dersom kunden velger riktig leveringsmåte. Foto: Birger Morken/Posten
Informasjonssjef i Posten Jørn Michalsen sier sjåførene ringer dersom kunden velger riktig leveringsmåte. Foto: Birger Morken/Posten Vis mer


– TNT har valgt å bruke bedriftspakke, som det står i artikkelen. Dette er en tjeneste som er ment for bedriftsmarkedet. De ønsker levering på dagtid, noe som sjelden er et problem for bedriftspost, og da er det ikke egentlig nødvendig å ringe for å si at man er på veg, sier Michalsen.

SE OGSÅ: Her er pakken din

Ringer til privatkunder

TNT burde imidlertid valgt produktet "På døren", mener Michalsen.

– Denne tjenesten er rettet mot privatmarkedet. Pakken blir levert mellom klokken 17 og 21, og avsenderen vil kunne velge tidspunkt. I tillegg får kunden sms når pakken er klar til å kjøres ut, og sjåføren skal ringe på forhånd.

Michalsen vet ikke hvorfor TNT har valgt bedriftspakkeløsning, og presiserer at Posten ønsker å bli kvitt pakkene sine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer