Jobbromanse kan være risikofylt

På overflaten kan jobbromanse virke som en fin ting. Man kjenner hverandre, man har alt delt lunsj og sene kvelder sammen, funnet likheter ved hverandre og man slipper å kjøre til jobben alene. Men er det verdt det?

Du løper en viss risiko når du dypper din penn i bedriftens blekk. Her er noen tankevekkere.

Overeksponert
Er du i stand til å takle å være sammen med din partner dag ut og dag inn, både på jobb og hjemme? I hvilken grad ønsker du å knytte arbeidslivet opp til ditt personlige liv? Hvis man har et forhold med en fra jobben er det trolig at man også bruker kvelder og weekender til å snakke om jobb, høres det morsomt ut? Dessuten, hva skal man snakke om rundt middagsbordet når partneren allerede har hørt alt sladderen fra kontoret?

Produktivitetens fallgruver
Det å ha et forhold til en kollega kan gå utover evnen til å utføre arbeidet. Favorisering og interessekonflikter er bare noen av mulighetene. Hva om man sitter i en posisjon hvor det forventes at man iverksetter forskjellige tiltak som kan ramme sin partner? Hvilket lag skal man da spille på?

Sladder
Uansett hvor god man er til å holde et forhold skjult, vil det alltid komme for en dag. Det er alltid noen som finner det ut, de fleste elsker sladder. Er du forberedt på å møte urettferdige omtale og sladder?

Veldig mange vil mene at slike forhold vil føre til dårligere arbeidsmiljø og at man gir energien feil fokus. Er man ikke i stand til å takle "kaffekopp-samtaler" bør man revurdere jobbromansen sin.

Stygt utfall
Jobbromanser er vanskelige nok i seg selv. Hva skjer den dagen det blir slutt? Pinlig stille forbipasseringer i korridorene, de samme kjølige blikkene fra alle de som mente det var galt, og stygge krangler på møterommene. Hva om du hadde et forhold med en over deg i hierarkiet? Kanskje jobben ryker på grunn av et forhold?

Mozon 15.08.2004