Jobb deg slank og frisk

Arbeidende kvinner i et trygt forhold har best helse. Hjemmeværende kvinner derimot har størst risiko for å bli overvektige.

Er du kvinne og lurer på hva veien til et sunt liv uten overflødige kilo er? Da er svaret å kombinere fulltidsjobb med et trygt og fast forhold, og helst med barn, i følge eksperter.

En tidligere australsk studie hevder også at kvinner bør arbeide

Sunn kombinasjon
Britiske eksperter har fulgt 1200 kvinner fra 15 til 54 år. De fant ut at 23 prosent av kvinnene som var i fulltidsjobb og i et trygt og fast forhold var overvektige, sammenliknet med de hjemmeværende der 38 prosent var overvektige.

- Studien viser at kvinner som kombinerer et yrkesliv med morskap og partnerskap ender opp med å være sunnere, sier lege Anne McMunn som ledet studien ved University College London.

Forskerne konkluderer med at de kortvarige konsekvensene av stress knyttet til det å kombinere flere roller, oppveies av de langsiktige fordelene.

.Forskjellig livsstil
Studien viser at kvinner i en alder av 54 år som var i et fast forhold og som hadde barn og jobb, hadde bedre helse enn kvinnene som ikke oppfylte alle disse tre rollene.

Kvinner som hadde vært hjemmeværende mesteparten av livet, rapporterte om svakere helse, etterfulgt av enslige mødre og barnløse kvinner.

De hjemmeværende kvinnene ble også fortere overvektige enn de aktive kvinnene.

Videre mener forskerne at kvinner som er hjemmeværende har en tendens til å veie mer fordi de trener mindre og spiser mer, blant annet mer hjemmelagd mat og matrestene til barna.

 

Mozon.no, 22.05.2006