<strong><b>Frem med lappen:</strong> </b>Ifølge Skatteetaten må alle levere skattekort til arbeidsgiver. Foto: Kristina Picard
Frem med lappen: Ifølge Skatteetaten må alle levere skattekort til arbeidsgiver. Foto: Kristina Picard Vis mer

Jo, du må levere

Hvis ikke, må du ut med 50 prosent skatt på februarlønnen.

Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke allerede levert skattekort til din arbeidsgiver, bør du gjøre det nå. Og dersom du tilhører en av dem som tror at det fysiske skattekortet er passé, så bør du bite deg merke i neste sitat:

- Noen bedrifter henter opplysninger elektronisk hos oss, men arbeidstaker plikter likevel å levere skattekortet til arbeidsgiver, sier Lise Halvorsen hos Skatteetaten.

Dette kan også være verdt å merke seg dersom du er arbeidsgiver.

Det er ikke tilstrekkelig at den ansatte oppgir riktig trekkprosent til sin arbeidsgiver. Skattekortet må, ifølge loven, leveres. Og hvis skattekortet for 2009 ble brukt for januarlønnen i 2010, og du fremdeles ikke har levert det nye skattekortet i februar, skal det trekkes 50 prosent skatt av all lønn du har fått utbetalt i 2010, også januarlønnen.

KALKULATOR: Din skatt i 2010

Lever heller "galt" kort

Dersom du mener at trekkprosenten på ditt tilsendte skattekort er feil og du venter på et nytt, så lever heller ditt nåværende skattkort mens du venter. Et eventuelt korrigert skattekort kan leveres arbeidsgiver på et senere tidspunkt.

Skattekortene vi nå har mottatt, bygger på prognoser for inntekter og utgifter for 201, men du bør selv følge med i renteutviklingen og endre skattekortet ditt når det trengs. Dette var imidlertid en viktigere problemstilling i fjor da rentenivået hadde sunket kraftig. Nå som rentene er på vei opp igjen, har personer med mye gjeld mindre å frykte, ettersom høyere renteutgifter gir mer i skattefradrag.

Trenger du nytt skattekort, henvender du deg til Skatteetaten. Her kan du klikke deg inn direkte til tjenesten.

Skulle du være så uheldig å måtte betale 50 prosent skatt i januar og februar i år, reguleres dette selvsagt i skatteoppgjøret for 2010. Det er likevel ikke sikkert at du er likvid nok til å utsette denne tilbakebetalingen til sommeren 2011. Hvis du vil ha pengene nå og ikke senere, så finn frem skattekortet og ta det med på jobben i morgen.

Få titusener igjen på skatten!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer