<b>Lever heller "feil":</b> Stemmer ikke trekkprosenten, kan du be arbeidsgiver rette det opp senere. Foto: DinSide
Lever heller "feil": Stemmer ikke trekkprosenten, kan du be arbeidsgiver rette det opp senere. Foto: DinSideVis mer

Jo, du må levere

Men snart kan det bli slutt på skattekort på papir.

Nå er det på tide å levere skattekortet. Hvorfor? For å slippe 50 prosent trekk på februarlønnen.

Dersom du tilhører en av dem som tror at det fysiske skattekortet er passé, så bør du bite deg merke i neste sitat:

- Noen bedrifter henter opplysninger elektronisk hos oss, men arbeidstaker plikter likevel å levere skattekortet til arbeidsgiver, sier Lise Halvorsen hos Skatteetaten.

Sjekk skattekortet ekstra nøye i år!

Det er ikke tilstrekkelig at den ansatte oppgir riktig trekkprosent til sin arbeidsgiver. Skattekortet må, ifølge loven, leveres.

Den endelige fristen varierer imidlertid fra arbeidsgiver til arbeidsgiver ettersom dato for utbetaling av lønn også varierer.

Og hvis skattekortet for 2010 ble brukt for januarlønnen i 2011, og du fremdeles ikke har levert det nye skattekortet i februar, skal det trekkes 50 prosent skatt av all lønn du har fått utbetalt i 2011, også januarlønnen.

Feil ligningsverdi? Slik retter du opp

Kan bli elektroniske

Men i dag melder BT om at skattekortene kan bli elektroniske allerede i 2013. Det kan med andre ord hende at det snart er slutt på maset om skattekort hver januar måned.

Skattedirektoratet håper å ha elektroniske skattekort på plass innen inntektsåret 2013.

Lever heller "galt" kort

Dersom du mener at trekkprosenten på ditt tilsendte skattekort er feil og du venter på et nytt, så lever heller ditt nåværende skattkort mens du venter. Et eventuelt korrigert skattekort kan leveres arbeidsgiver på et senere tidspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenger du nytt skattekort, henvender du deg til Skatteetaten. Her kan du klikke deg inn direkte til tjenesten.

Skulle du være så uheldig å måtte betale 50 prosent skatt i januar og februar i år, reguleres dette selvsagt i skatteoppgjøret for 2011. Det er likevel ikke sikkert at du er likvid nok til å utsette denne tilbakebetalingen til sommeren 2012. Hvis du vil ha pengene nå og ikke senere, så finn frem skattekortet og ta det med på jobben i morgen.

Så mye skal du skatte i år:

Pensjonister: DIN SKATT I 2011


Vanlige lønnsmottakere: DIN SKATT I 2011

Kan trekke mer

Igjen minner vi om at dersom du ønsker å trekke mer skatt enn det som er oppgitt på skattekortet, så er det ikke nødvendig å søke om nytt skattekort. Det holder å gi beskjed til arbeidsgiver om at du ønsker et større skattetrekk hver måned.

Mener du imidlertid at du skal betale mindre skatt, må du søke om nytt skattekort og levere dette til arbeidsgiver så fort det lar seg gjøre.

Husk at arbeidsgiver må trekke femti prosent av januarlønnen din dersom du ikke leverer kortet i tide.