Jenter vil kickbokse

Det svettes og bokses i hele landet. Aldri før har så mange trent kickboksing. Og jentene sparker hardest.

I 2005 ble det etablert 16 nye kickboksing-klubber i Norge, og stadig flere ønsker å la seg kommandere til harde spark, uppercuts og armhevinger på knokene.

- Jenteandelen bare vokser og vokser, og verdensmestrene Mette Solli og Tonje Sørlie må nok få noe av æren for at idretten er blitt så populær. I tillegg har vi arbeidet hardt med aktiv rekruttering ute i klubbene, sier president Ellen Dahl i Norges Kickboksingforbund til Mozon.

I dag er det 64 klubber og rundt 5 500 medlemmer i forbundet. 2000 av dem er jenter, noe som er unikt innen kampsporten.

Gode i teknikk
Ellen Dahl mener at jenter ofte er gode tekniske, og har lett for å lære nye slag og spark.

- Svært mange jenter har drevet med aerobic eller andre idretter som gjør de flinke til å mestre øvelsene. I kickboksing får du trent hele kroppen med hard styrke, bevegelse og koordinasjon. Den mentale biten får du på kjøpet, sier Dahl, som har svart belte i kickboksing.

På de ulike partiene trener gutter og jenter sammen, og de stiller helt likt.

- Vi har samme krav til jenter som gutter. Dermed får ikke jentene noe B-stempel på seg. I tillegg har vi jobbet aktivt med gratis jentesamlinger for å øke jentenes selvtillit og deltakelse i konkurranser, sier hun.

Flere klubber tilbyr også yoga og pilates fordi en myk og smidig kropp er viktig for kickbokserne.

Charlie’s Angels
Musikal Forms er en gren av kickboksing som også er i sterk vekst. Den kan lett gi assosiasjoner til scenene i filmen Charlie’s Angels.

- Tornadokick, sidewipe, butterfly spin, hook kick 720 er bare noen av triksene du lærer i Musical Forms. Triksene er spektakulære, og passer nok ikke så godt for stive 30-åringer. I denne grenen kan utøverne konkurrere fra de er 12 år gamle, sier trener Camilla Vik i klubben Fighter i Oslo.

Musical Forms betyr ’’mønster til musikk’’ og er showpreget oppvisning med vekt på eleganse og smidighet. Inspirasjonen til triksene hentes fra breakdance, TV-spill, filmer og kung-fu. Basissparkene er fra karate og taekwondo.

- Musical Forms krever hardt arbeid og mye styrke, og jo mer selvtillit og koordinasjon, desto bedre utførelse, sier Vik.

Vil du vite hvordan Halle Berry får så flott kropp. Les mer om hennes treningsopplegg her.

Bildet er hentet fra magasinet knockout.no

 

 

Mozon,no 02.02.2006