Jenter som ler av menn har draget

Menn vil ha jenter som ler av dem, i følge en ny undersøkelse.

Ut fra antall ganger initialene GSOH (Good sense of humour) opptrer i engelske og amerikanske kontaktannonser virker det som de fleste er opptatt av god humor hos partneren. Dette ville forskere finne ut mer om. De fant ut at kjønnet avgjør hva som menes med det.

Morsomme menn
Kvinner måler humor ut fra om noen får dem til å le. Menn vil heller at folk skal le av vitsene deres. Dette kommer neppe som noen overraskelse på kvinner som har lidd seg gjennom dater eller fester med menn som kommer med kjedelige og ofte vulgære anekdoter.

- Vi fant ut at i alle typer forhold - romantiske og platoniske - foretrakk kvinner menn som ble beskrevet som morsomme, sier forskningsleder Eric Bressler ifølge nettsiden ThisIsLondon.

Menn vil derimot at kvinner kun skal være morsomme venner. Når det kommer til seksuelle forhold liker de bare kvinner som ler av deres vitser.

Drømmepartner
150 studenter deltok i undersøkelsen. De leste korte sketsjer som beskrev et hypotetisk møte mellom dem selv og to personer av det annet kjønn. Den ene av de to ble beskrevet som veldig morsom, men ikke mottakelig for leserens humor. Den andre var ikke morsom, men lo av vitsene til deltakeren.

Deretter valgte deltakerne hvilke av de to karakterene de helst ville hatt et romantisk forhold til. 62 prosent av kvinnene valgte morsomme menn, mens 65 prosent av mennene valgte kvinner som lo av deres humor.

Nå planlegger forskerne å finne ut hvorvidt dette stemmer i alle aldersgrupper.

Mozon.no, 04.03.2005