Jentene flørter mest

Damene starter flørten to av tre ganger. Her er de fem tydeligste signalene på en ekte flørt. [Diskusjon: Er det sant at jentene flørter mest? Eller er det gutta som er mest aktive? Si din mening i Mozons debattforum]

[Diskusjon: Er det sant at jentene flørter mest? Eller er det gutta som er mest aktive? Si din mening i Mozons debattforum]

To tredjedeler av aller flørter startes av kvinner. Men noen ganger er flørten så diskret at det ser ut som om menn er i føringen.

Påstanden kommer fra en gruppe forskere ved Universitetet i Oxford. De har undersøkt samspillet mellom kvinner og menn og intervjuet over 1000 mennesker om deres flørte-oppførsel.

Moderne kvinner
Flørten fra kvinnene ser ofte ut til å starte med svært forsiktige signaler.

Disse signalene kan sendes ut i mange flere sammenhenger enn på lørdagskvelden og er en bevisst eller ubevisst metode for å teste kvaliteten på mennene i nærheten.

Om flørtesignalene kommer ubevisst, kan dette også forklare hvorfor mange menn sliter med å skille mellom vennlige og flørtende kvinner. Signalene er nemlig ofte de samme i begynnelsen, mener forskerne.

Aktive og flørtende kvinner kan også være et tegn på at likestillingen er kommet langt også på sjekkemarkedet.

- Kvinner har begynt å forsyne seg mer i sexlivet, de lener seg ikke bare tilbake og venter på å bli oppvartet av mannen, forklarer samlivseksperten Katerina Janouch i en kommentar til avisen Expressen.

Fem signaler
Kvinner og menn bruker ofte svært forskjellige teknikker for å starte en flørt. Her er de fem sterkeste signalene som jentene bruker i flørten, i følge de britiske forskerne.

Forsiktig øyekontakt
Hun fanger blikket ditt i noen få sekunder og ser bort. Omtrent 45 grader bort så hun fortsatt kan se deg i øyekroken. Øyekontakten kan gjentas flere ganger.

Direkte blikk
Neste skritt for de modigste kvinnene er å holde blikket i mer enn tre sekunder uten å blunke.

Leker med håret
Hun trekker fingrene gjennom håret, kaster på det eller tvinner håret mellom fingrene.

På skrå
Øyekontakt med hodet på skrå vil blotte nakken som er en erogen sone.

Omsorg
Hånden på skulderen din, fjerning av et usynlig hårstrå eller børsting av bukselåret signaliserer at hun bryr seg om deg og at hun liker hvordan du ser ut.

VIL DU LÆRE MER? LES OGSÅ SAKEN: 10 TEGN PÅ AT HUN FLØRTER

 

Mozon.no, 14.04.2005