Jakten på pengeprinsessen

Med designerøyne og klokkeklar hi-fi-lyd i ørene sjekket vi gullpengene våre. Pengesekken var dessverre ikke velfylt nok. Derfor tok vi med oss ridderne av de runde barbord på jakt etter pengeprinsessen i Tromsø.

Publisert

Ridderne hadde tre dager til rådighet. I tre dager til ende skulle de rase rundt mellom blanksittede barkrakker og velbrukte ølkraner. Restaurantene valgte de å droppe.

Ishavsbyen har flest utesteder per innbygger i landet. Lysløypa er derfor lang og stoppestedene er mange. Men hvor er pengefolket?

Ridderne diskuterte heftig, og det lynte i verbale sverd. Enkelte var i tvil om det finnes noen typiske utesteder for de rike i byen.

<font color=blue>Var noen av kvinnene til venstre aktuelle kandidater til tittelen som pengeprinsesse? (Foto: Dag Yngve Dahle)
Var noen av kvinnene til venstre aktuelle kandidater til tittelen som pengeprinsesse? (Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer

- Jeg vil være Robin Hood, som tar fra de rike og gir til de fattige, sa den minste ridderen diplomatisk som for å unngå kamp. Våpenbrødrene nikket og hevet mjødbollene til hilsen. Dermed bar det ut i den arktiske lysløypa.

Pleiersken

Første vannhull var Compagniet, som raskt ble nevnt som et mulig åsted for kvikk kontosjekking. Stedet er en gjenganger i byens lysløype, og besøkes av streitinger i alle aldre over 25 år.

Den mellomste ridder nr. 2 kom der i snakk med et sjarmtroll av en dame som jobbet i helsevesenet. Hun tjente til livets opphold på sykehuset i byen.

- Hun er lekker, skrikhvisket han til ridderne ved det runde barbordet. De nikket mellom munnfullene.

- Men tjener hun nok?

Bokholdersken

De dro ham med seg videre. Snart stod de i Strøket, byens kanskje hippeste sted nå under høststjernene. Stål og minimalistiske linjer omga de deilige kvinnene i dyre klær som svinset rundt dem.

Ridderne tenkte at dette måtte være stedet for å finne pengeprinsessen. Med forfriskninger i hendene og brystkassen fram, kvesset de sverdene.

Den eldste ridderen sto plutselig og pratet med et blondt eksemplar av kvinnearten. Hun stelte med tall til hverdags, men virket slett ikke tørr og kjedelig.

- Du trenger noen som kan holde orden på husholdningsregnskapet, mumlet noen lavmælt og unngikk såvidt svingslaget som den eldste ridderen sendte ut.

<font color=blue>Ridderne av de runde barbord liker fine forfriskninger.</font>
Ridderne av de runde barbord liker fine forfriskninger. Vis mer

Vi så ikke mer til den eldste ridderen den kvelden. Han viftet ridderbrødrene vekk med halvlitersglasset, og de turte ikke annet enn å skygge banen.

Kvelden etter var han taus som en døv østers. Tørst var han også. Dermed svingte ridderne seidlene for at pengeprinsessene måtte bli deres. Beruset på halve kongeriker og mektig mjød satte de avgårde.

Elektronikk-baben

De fant seg selv igjen på Skibsbroen, baren i Rica Ishavshotel. Baren er kjent for å trekke til seg velstående mennesker som er på farta, gjerne i dress eller drakt.

- Jeg tror vi går for dem i drakt, sa den mellomste ridder nr. 1 og gliste bredt. Men Skibsbroen var skuffende tynt befolket denne lørdagskvelden. Vi kom i snakk med en omreisende fisker, som dessverre var mann.

Femten sekunder senere befant ridderne seg i Grandbaren, som en vittig tunge mente befolkes av velstående, men ville voksne.

- Jeg vil være et barnerov i aften, sa den minste ridderen og så seg rundt. Det viste seg at stedet tiltrakk seg alle slags mennesker, ikke bare de som gikk på barnerov med 30-åringer.

Da var vi plutselig på Peacock, også det et sted med mange blazere og vannkjemmede hårmanker. Til vår glede fant vi også en rekke smekre selskapskjoler.

Den mellomste ridder nr. 1 syntes dette var svært hyggelig. Han konverserte interessert med en mørkhåret skjønnhet. Hun jobbet i elektronikkbransjen.

- Nå får han tenning, sa den eldste ridderen.

Det gikk som kvelden i forveien. Hovedpersonene var andre, men utfallet det samme: Vi måtte forlate en betatt ridder.

Andre utesteder i Tromsø


Byen har langt flere utesteder enn vi kan omtale. I tillegg til de vi har besøkt, er disse blant de mest populære for tida:

 • Amtmandens Datter: Drikkested for de som tror de er hippe. Hyggelig betjening.
 • Barske Glæder Småhipt sted i minimalistisk stil. Moderne musikk for moderne mennesker.
 • Blå Rock Café: Med trommesett i taket og signerte gitarer på veggene tiltrekker stedet rockerne i byen. Mye svart i tre trivelige, men trange etasjer.
 • Charly's: Nattklubben til SAS-hotellet. Alltid fullt av hotellgjester og byens 30 - 50-åringer.
 • Driv: Byens etterlengtede studenthus. Ligger i den gamle trebrygga som var okkupert på 70-tallet. Nesten alltid folk. Billig øl for studenter.
 • Hawk Club: Alltid fullt. Mange folk fra distriktet. Fullt på søndager.
 • Le Mirage: Stamsted for den eldre studentgarde. Mye rødvin og mange filosofidiskusjoner.
 • Meieriet: Jusstudentenes domene. Høy stemning i helgene.
 • Paletten: For de intellektuelle 18-åringene. Flott uteservering på taket. God mat.
 • Roger's: Fjortisene, soldatene og russens stamsted. Mye listepop og techno.
 • Rudy's Bar: Liten bar for de voksne. Kjent for gode drinker.
 • Skarven: En institusjon, særlig for de over 30. Uteserveringen er berømt.
 • Subsirkus: For de som liker alternativ elektronisk musikk presentert av DJ'er. En del nasjonale og internasjonale DJ'er. Ofte konserter, også midt i uka.
 • Tromsø Jernbanestasjon: Innredet med kupeer, togseter og annonsering av avganger over høyttalerne. Prøv Murmansk-kupeen. Flest folk over 30.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer