Jakten på lommeboken

Fredag kveld, og vi er klare for å ta Stavanger med storm!

Allerede i det vi går ombord i flyet til Stavanger aner det oss at dette kan by på problemer.

-Velkommen ombord. Åååhh, er det bryllupsdressen? spør flyvertinnen ekstatisk og ser nesten med gledestårer i øynene på dressposen til Øyvind.

Krise! Det siste vi ønsker er å bli oppfattet som et par på kjærlighetsferie! Her skal det flørtes vilt og hemningsløst til vi ser mannen med ljåen, så noen tosomhet vil vi så absolutt ikke signalisere.

Gutta har rangen

Hvem kan vel motstå denne guttens sjarm? Øyvind er klar!
Hvem kan vel motstå denne guttens sjarm? Øyvind er klar! Vis mer

Noen vil kanskje mene at vårt oppdrag er dømt til å mislykkes, og at en gutt og en jente sammen på byen uansett vil bli oppfattet som et par. Men det er jo likestillingens tid, og vi fikk sterke reaksjoner da vi lanserte idéen og foreslo at bare jenter skulle dra på tur.

Derfor gir vi det en sjanse, og bestemmer seg for å ta den helt ut. Vi har en oppfatning om at det er enklere for en jente å sjekke opp, eventuelt la seg sjekkes opp av en tilsynelatende rik mann. Derfor sender vi Øyvind i bresjen for å undersøke muligheten for alle dere gutta der ut til å finne dere en rik dame som er villig til å betale for deres handleturer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny Bar

Med friskt mot og kamera i vesken begir vi oss ut på jakt etter rikfolket. Vi har på fohånd fått en lang liste med navn på barer som må sjekkes ut.

Vi kan jo med en gang innrømme at vår kjennskap til byen før vi kom hit ikke var alt for stor. Man blir ikke akkurat kjent med byen ved å oppholde seg der en eneste dag i Russetiden. Dessuten mener vi å erindre at Stavanger ser veldig annerledes ut hvis man ligger på fortauet og holder seg fast i en benk..men nok om det.

Hehey! Pengene sitter løst på Holmen Bar.
Hehey! Pengene sitter løst på Holmen Bar. Vis mer

Det første navnet på vår liste er Ny Bar. Vi fikk listen overlevert over telefon, så vi er ikke helt sikre på om det skal være Ny Bar, eller N.Y. Bar, men vi går for begge deler.

Og vi går og går, men finner ingen av delene. Det nærmeste vi kommer er utestedet New York, som viser seg å være noe av det mest rølpete man kan finne.

Vi dropper Ny Bar og går videre på lista til Holmen Bar.

Og vi går og går. Og går og går..Tilslutt får jeg trumfet igjennom Øyvinds mannlige stolthet at vi faktisk kan spørre om veien. Merkelig nok er det ingen som har hørt om Ny Bar, men Holmen skal visstnok ikke være så vanskelig å finne.

Vi følger retningsbeskrivelsene og finner det endelig - i første etage på vårt eget hotell!

Omsider i havn får vi høre at Holmen Bar er en NY bar, som kun har eksistert i et par måneder..herlig..

Det er dessverre, for Øyvind, få kvinner i baren, men den mannlige befolkningen er allerede godt representert. Vi er visst litt tidlig ute, klokken er bare 21, og utelivet i Stavanger tar visstnok ikke av før klokken er nærmere midnatt.

Når det gjelder sjekking og velstående mann har Holmen Bar absolutt potensiale, og undertengede får flere tilbud om å bli påspandert drinker.

Likevel er det noe som sier oss at det ikke er her vi vil treffe våre levende lommebøker, da mange er ganske stive og tilbaketrukne der de står i klynger med sine venner.

Les fortsettelsen på jakten 16499>her.