Jag virus med solhatt

Med det samme du kjenner virusangrep i nese og hals, skal du gripe til solhattflasken. -Noen behandlinger med solhattdråper kan stoppe forkjølelsen før den kommer i gang.

Hvis nesa begynner å renne og halsen klør, skal du slå til med det samme. -Noen behandlinger med 30 solhattdråper i et glass vann eller juice kan jage forkjølelsen på flukt, sier lege Bernt Rognlien.

Solhatt-behandling halverer risikoen for at en begynnende forkjølelse utvikler seg videre. Det viser en svensk studie på 120 personer. Studien er gjennomført etter de beste vitenskapelige metoder med kontrollgrupper, der verken helsepersonellet eller forsøkspersonene selv visste om de fikk ekte eller uekte solhatt-dråper. Resultatene viste ikke bare at forkjølelsen kunne kveles i starten. De som ble forkjølet til tross for behandlingen, fikk en kort og mild forkjølelse.

Motvirker både sopp og virus
- Solhatt motvirker både virus-, bakterie- og soppinfeksjoner, skriver lege Bernt Rognlien i en ny artikkel om solhatt, publisert på ditt nettsted for helse - mozon.no

Solhatt har størst betydning i kampen mot stadig tilbakevendende infeksjoner, som forkjølelse, influensa, bihulebetennelse og urinveisinfeksjoner. Kvinner kan også ha stor nytte av solhatt i behandling og forebygging av skjedekatarr.

Ekstrakt
Solhatt-preparater er enten laget på en alkoholekstrakt av frisk eller tørket rot, eller de er laget av friskpresset saft av hele den overjordiske delen av planten, konservert med 20 prosent alkohol. De flytende ekstraktene tas som dråper i litt vann eller juice flere ganger daglig. Tar du 30 dråper tre til seks ganger daglig, har du en bra forsvar mot infeksjoner. Barn bør bruke noe mindre doser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Burotallergikere kan reagere
Bruken av solhatt er hentet fra folkemedisinen i Nord-Amerika. Den vanligste bivirkningen ved solhatt er allergiske reaksjoner. De som allerede har allergi mot burot, må være oppmerksomme - de får hyppigere allergiske reaksjoner.