<b>PLUKKER IKKE OPP ETTER BIKKJA:</b> 1.000 kroner er passende straff for ikke å plukke opp etter hunden sin, mener flertallet. Ganske mange synes 10.000 kroner er mer passende. Foto: Colourbox
PLUKKER IKKE OPP ETTER BIKKJA: 1.000 kroner er passende straff for ikke å plukke opp etter hunden sin, mener flertallet. Ganske mange synes 10.000 kroner er mer passende. Foto: ColourboxVis mer

Ja, vi vil bøtelegge dette

Leserne har talt.

Hundeeiere bør bli bøtelagt dersom de ikke plukker opp etterlatenskapene etter hunden sin. Det kommer fram i en avstemming på DinSide. Og flertallet for bøtelegging av unnfallenhet blant hundeeiere er overveldende.

Hva mener du? Del dine meninger i debatten nedenfor.

Uappetittlig helsefare

I denne kommentaren på DinSide tok vi opp det uappetittlige og hyppig forekommende problemet med hundeekskrementer på og ved siden av offentlig vei. Ikke bare er det vemmelig å se på og utrivelig å snuble i, men det utøver også en helsefare for de som er så uheldige å komme i kontakt med uhumskhetene.

I kommentaren kan du også lese at det i andre land er innført bøtelegging av hundeeiere for ikke å ha egnet utstyr for å plukke opp hundeekskrementene med seg, og det selv om ikke hunden gjør fra seg.

Passende straff

I artikkelen stiller vi også dette spørsmålet til leserne: Hva synes du er passende straff for hundeeiere som ikke plukker opp etterlatenskapene etter hunden sin?

Og ser vi på resultatene av denne avstemmingen, er det ingen tvil om at flertallet ønsker en bøtelegging av denne typen forsøpling.

De fleste synes en bot på 1.000 kroner er straff nok, men ganske mange synes 500 kroner eller 10.000 kroner er dugelig represalie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  Her er alle resultatene av avstemmingen:
  1.000 kroner i bot: 28 prosent
  500 kroner i bot: 25 prosent
  10.000 kroner i bot: 23 prosent
  5.000 kroner i bot: 14 prosent
  Synes ikke de fortjener straff, det er greit med hundeavføring på offentlige veier: 7 prosent
  Ingen mening: 1 prosent
  Vet ikke: 1 prosent
(Basert på cirka 1.000 stemmegivere.)

10.000 for urinering

I Norge er spørsmål som dreier seg om orden og renhold på offentlig sted, regulert i kommunens lokale politivedtekter. Dette er en lokal forskrift som vedtas av kommunen og godkjennes av Politidirektoratet.

En sammenliknbar forseelse kan være urinering på offentlig sted, som enkelte steder straffes med bøter på opptil 10.000 kroner, som tilfellet var på Trysil i påsken (ifølge denne artikkelen i Dagbladet). Også denne forseelsen er regulert i de lokale politivedtektene.

Debattantene i forbindelse med kommentaren Møkka-vår ytrer også enighet om at noe bør gjøres med problemet. Her er noen av forslagene til reaksjoner overfor hundeeiere som ikke gjør plikten sin:

- De burde miste retten til å ha dyr
- Solide bøter, som må håndheves
- DNA-register for å spore opp hundeeierne, som må dekke kostnadene
- Hundeposer på søppelbøtter
- Hundeskatt

Hva synes du? Del dine meninger i debatten nedenfor.