J-Los bukser kan gi nerveskade

De tettsittende buksene med lav buksekant, som er blitt populære på grunn av stjerner som Jennifer Lopez og Britney Spears, kan være farlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bukser med lav buksekant som sitter tett rundt hoftene har gjort sitt første comeback etter 60-årene, og mange foreldre av tenåringer er bekymret for hvor mye hud som blir synlig når man bruker dem. I følge leger bør de også tenke på om buksene fører til nerveskader.

Kanadiske Carol Koski, som leder Center for Neuromuscular Disease på University of Maryland, sier til Times of India at hun har møtt pasienter som ble nummene og kjente “prikking” rundt hoftene. En av dem fryktet også at hun hadde MS (multippel sklerose). Alle pasientene var noe overvektige og hadde brukt trange bukser i flere måneder før de kom til legen. Da ble det oppdaget at buksene la mye press på en viktig nerve - og at det første til skadene.

Koski sier at skaden kan være ubehagelig.

- Det kan føre til en ”nålestikk”-følelse, sier hun i følge Times of India.

Hun sier at skaden kan bli permanent for eldre mennesker, mens den vanligvis helbreder seg selv for tenåringer og yngre mennesker hvis de går i litt løsere klær i et par måneder.

Hun anbefaler å ikke kjøpe for tettsittende bukser - men hvis man absloutt må kan man ha buksekanten litt høyere enn poppstjernene for å unngå nerveskade.

Men det er noen gode nyheter: Moteeksperter sier at buksekanten er på vei oppover denne høsten.

Mozon.no, 15.08.2003

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!