Is: Vanvittige prisforskjeller

Hos Rema kan du få ti Lollipop for 18,90 kroner. I kiosken må du betale 12 kroner for én.

ILLUSTRASJON: Kim Jansson
ILLUSTRASJON: Kim Jansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er barna glade i is i sommervarmen? Da bør du være klar over at de mest populære småisene til Diplom-Is og Hennig Olsen kan fås kjøpt i økonomipakker. Disse økonomipakkene, eller multipacks som produsentene kaller dem, er oppsiktsvekkende billige sammenlignet med hva du må betale for småisene om du kjøper dem enkeltvis.

Pin-up: 12,00 vs 1,89 kr

På Rema kan du for eksempel kjøpe en tipakning med Pin-up for 18,90 kroner, noe som betyr at du betaler bare 1,89 kroner per stykk. Kjøper du en enkelt Pin-up i samme butikk betaler du 8,00 kroner per is, mer enn fire ganger så mye. For ikke å snakke om hva du må betale i kiosken. Hos Narvesen koster en Pin-up 12,00 kroner, mer enn seks ganger så mye.

Krone-is: 20,00 vs 6,65 kr

Eller hva med en sekspakning med Krone-is? Hos Coop Prix koster denne økonomipakken 39,90 kroner, noe som betyr at du betaler bare 6,65 kroner per is. Velger du i stedet en enkelt Krone-is fra samme kjøledisk, betaler du 15,00 kroner. Og i kiosken? Der vil du vanligvis måtte betale 20 kroner for en Krone-is, ganske nøyaktig tre ganger så mye som dem som i stedet kjøper sekspakningen i matbutikken.

Klikk her for full prisoversikt.

DYRT: Kiosker og bensinstasjoner tar seg meget godt betalt for is fra Diplom-Is og Hennig Olsen. For eksempel koster en Sandwich-is 17 kroner hos Narvesen. Kjøper du en sekspakning hos Rema, slipper du unna med 4,92 kroner per stykk.
DYRT: Kiosker og bensinstasjoner tar seg meget godt betalt for is fra Diplom-Is og Hennig Olsen. For eksempel koster en Sandwich-is 17 kroner hos Narvesen. Kjøper du en sekspakning hos Rema, slipper du unna med 4,92 kroner per stykk. Vis mer


Coop-butikkene har forøvrig et sommertilbud for medlemmer der de frister med 26,90 kroner for nevnte Krone-is-sekspakning. Det betyr at vi faktisk er nede i 4,48 kroner per stykk.

Sandwich og Båtis

I tillegg til Lollipop, Pin-up og Krone-is, som alle produseres av Diplom-Is, har vi også kikket nærmere på Sandwich og Tip Top Båtis fra samme produsent. Disse koster vanligvis 17 kroner i kiosken - velger du i stedet å kjøpe en sekspakning hos Rema, Rimi eller Coop slipper du unna med en stykkpris på mellom 4,92 og 6,83 kroner.

Hennig Olsen

Det samme mønsteret går igjen for Hennig Olsens småiser. Hennig Olsen føres blant annet av Kiwi, som selger tipakninger med saftisen Friskis for 29,90 kroner - 2,99 kroner per stykk. Velger du å kjøpe én enkelt Friskis i samme butikk må du ut med 10,90 kroner, mer enn tre ganger så mye. I kiosken koster Friskis vanligvis 12,00 kroner.

Friskis og Isabelle

KJEMPERABATT: Velger du en økonomipakke i matbutikkenes isdisker får du inntil 84 prosent rabatt sammenlignet med kioskpris.
KJEMPERABATT: Velger du en økonomipakke i matbutikkenes isdisker får du inntil 84 prosent rabatt sammenlignet med kioskpris. Vis mer


Når det gjelder Hennig Olsen-produktene Friskis og Isabelle, er det imidlertid viktig å være klar over at ispinnene du finner i økonomipakkene er mindre enn de ordinære løssalg-ispinnene. Mens løssalg-variantene veier henholdsvis 86 og 49 gram, veier økonomi-variantene 62 og 39. I tabellen under har vi tatt hensyn til dette poenget. Når det gjelder de andre Hennig Olsen-isene - og samtlige Diplom-Is-varianter vi har tatt med - opplyser produsentene at løssalg-isene og økonomi-isene er identiske.

Mye å spare

Konklusjonen er uansett at du som er glad i is - og som har god plass i fryseren - kan spare store summer på å gjøre dine iskjøp i form av økonomipakker. La oss for eksempel si at du og familien koser dere med 100 Lollipop i løpet av sommermånedene. Kjøper du disse hos Rema i form av økonomipakker, slipper du unna med 189 kroner. Kjøper du samme mengde løssalgs-pinner i samme butikk, må du punge ut med 800 kroner. Den dyreste løsningen er å handle Lollipopene på kiosken eller bensinstasjonen, noe som vil koste deg rundt 1.100 kroner. Alle bekker små ...

Kilder: Diplom-Is, Hennig Olsen, Coop, Kiwi, Rema, Rimi

Artikkelen ble første gang publisert i juni i år.

Is: Vanvittige prisforskjeller

  1. TABELL: Full prissammenligning