iPhone 6 Plus bøyde seg – Jesper fikk helt ny, helt gratis

Den norske reklamasjonsretten hos Eplehuset reddet han.

<B>BØYD IPHONE: </b>Her ser du iPhone 6 Plus-mobilen til Jesper Brøndum Pettersen. Bøyen er ikke spesielt voldsom, men nok til at han fikk en ny telefon på reklamasjon fra Eplehuset. Foto: PRIVAT
BØYD IPHONE: Her ser du iPhone 6 Plus-mobilen til Jesper Brøndum Pettersen. Bøyen er ikke spesielt voldsom, men nok til at han fikk en ny telefon på reklamasjon fra Eplehuset. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2014 snuste Jesper Brøndum Pettersen på en splitter ny iPhone 6 Plus.

På den tida var «bendgate»-bråket i alle kanaler; kunder som mente at iPhone-ene deres hadde bøyd seg, på uforklarlig vis.

- Så jeg var usikker på om jeg skulle kjøpe den, siden det var så mye snakk om at den kunne bli bøyd, forteller Pettersen.

Men en ansatt på Eplehuset i Oslo sa at det i så fall bare var å komme tilbake for å få en ny, og Pettersen slo til. Nå, halvannet år senere, fikk han faktisk prøvd akkurat det.

- For da jeg tok av dekselet da faren min skulle overta telefonen nylig, oppdaget jeg at iPhone-en faktisk var bøyd, sier Pettersen til Dinside.

ORDNER OPP: Eplehuset gir enkelte kunder med bøyde iPhone-er medhold i reklamasjonssaker. Foto: EPLEHUSET
ORDNER OPP: Eplehuset gir enkelte kunder med bøyde iPhone-er medhold i reklamasjonssaker. Foto: EPLEHUSET Vis mer


Ny telefon, gratis

- Hvordan det har skjedd vet jeg faktisk ikke. Jeg mener jeg har vært megaforsiktig med den, forteller iPhone-eieren, som blant annet har brukt et tykt deksel for å beskytte den.

Turen gikk til Eplehuset, for å reklamere på den halvannet år gamle mobilen. Etter et par misforståelser rundt hva som faktisk var problemet, fikk Pettersen endelig svar.

«Da er jeg ferdig med å feilsøke din iPhone, og jeg har bestilt opp en erstatningsenhet, ettersom iPhone med denne feilen ikke repareres. Dette er dekket av reklamasjon» stod det i e-posten fra butikken.

Med andre ord: Pettersen skulle få en helt ny telefon, helt gratis, i tråd med norsk reklamasjonsrett.


«Det blir vårt problem»

- Bøyde telefoner dukker opp en gang i blant. Men det er ikke noe stort problem, det er det ikke, sier kommunikasjonssjef Hallvard Opheim i Eplehuset til Dinside.

Han forteller at noen får ny telefon gratis, mens andre må betale. Som alltid handler det om hvorvidt butikken mener kunden eller produktet i seg selv har skylda.

- Er det flere fysiske skader på telefonen, så er det åpenbart at det ikke blir noen diskusjon, forteller Opheim.

- Men har man en helt «clean» telefon uten noen merker eller annet som kan forklare hvorfor den er bøyd, så sliter vi med å sannsynliggjøre hva som har skjedd. Da er loven skrudd sammen sånn at det blir vårt problem. Og det er «fair enough».

Skeptisk til bøying

Samtidig som Eplehuset gir enkelte kunder medhold i reklamasjonssakene, sliter Opheim med å forstå hvordan en iPhone kan bøye seg uten at kunden i det minste har deler av skylda.

- Jeg er fortsatt av den oppfatning av at det er en pussig greie. Det er dødt metall vi snakker om, og det bøyer seg ikke av seg selv, sier han til Dinside.

- Har man den for eksempel i baklomma og setter seg på den, vil den bøye seg. Sånn er det. Det er en tynn telefon, laget av metall, så det er vel prisen vi betaler for at vi har blitt så fine på det, smiler han.

SKEPTISK: Hallvard Opheim i Eplehuset påpeker at metall ikke har for vane å bøye seg helt selv. Foto: EPLEHUSET
SKEPTISK: Hallvard Opheim i Eplehuset påpeker at metall ikke har for vane å bøye seg helt selv. Foto: EPLEHUSET Vis mer


Ingen kommentar

Ifølge Opheim har ikke Eplehuset fått noen instrukser fra Apple om hvordan de skal håndtere bøyde iPhone-er.

- Men det virker jo som at Apple faktisk innrømmer at iPhone-en kan bøye seg, når det er noe som går på reklamasjon, sier Pettersen, som fikk sin erstattet.

Dinside har bedt Apple kommentere saken, men vi har som vanlig ikke fått svar på våre spørsmål.

Gigaselskapet har tidligere gått hardt ut for å tilbakevise at iPhone-er bøyer seg over en lav sko. Blant annet inviterte de pressen til sine testfasiliteter, og hevdet at iPhone-er som bøyde seg ved normal bruk var «ekstremt sjeldent».

Det er forøvrig ikke bare for iPhone bøying har vært et påstått problem. Også blant annet Samsung har hatt sin «bendgate».

LES OGSÅ:
Bruk reklamasjonsretten din – de fleste får medhold
«Bestilt iPhone 6 Plus? Dropp stramme bukser» skrev vi i 2014
Kan man kjøpe Apple-dingser i utlandet og få service i Norge?