iPhone 4 skaper ordrekaos

Noen får ikke telefonen før i oktober.

Det er rift om iPhone 4, og kunder klager over ordrekaos. Foto: ØIVIND IDSØ
Det er rift om iPhone 4, og kunder klager over ordrekaos. Foto: ØIVIND IDSØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telekiosken kansellerer ordre uten å informere kunder. De sender til og med ut sim-kort til telefoner de har kansellert. Her går en og tror at en iPhone er på vei, når det viser seg å ikke stemme, skriver en leser til DinSide.

Jeg bestilte Telenor-Iphone (svært) tidlig natt til fredag. Får nå beskjed om at jeg får den 15. oktober!! I tillegg leser jeg meg til at mange som bestilte telefon av Telenor langt senere, alt har fått, skriver en annen leser.

Det er stor interesse for iPhone 4 blant norske mobilbrukere. Har Telenor kontroll på iPhone-bestillingene?

Informasjonssjef i Telenor Anders Krokan sier de jobber med å skaffe flere iPhone 4. Foto: Telenor
Informasjonssjef i Telenor Anders Krokan sier de jobber med å skaffe flere iPhone 4. Foto: Telenor Vis mer


Feil i ordreoverføringen

Anders Krokan i Telenor sier til DinSide at de har mottatt henvendelser som går på at de som bestilte mobiltelefon aller først, ikke er blitt prioritert først.

- Etter å ha sett nærmere på dette, ser vi at en feil i odreoverføringen har ført til at noen av de første bestillerne kom bak andre. Dette har vi nå ryddet opp i, slik at vi nå har riktig rekkefølge på bestillingslisten. Vi beklager overfor dem det gjelder, men de skal være trygge på at de har aller høyeste prioritet, sier Krokan til DinSide.

TEST: Apple iPhone 4

Ikke nok telefoner

Han ønsker også å understreke at Telenor har for få iPhone 4 til å dekke etterspørselen.

- Vi forsikrer at vi gjør det vi kan for fortløpende å få inn flere iPhone 4, men folk må belage seg på å vente - dessverre, sier Krokan.

Han sier at Telenor opplever stor interesse rundt iPhone 4, og all den tid Apple skal levere telefoner til iPhone-hungrige kunder over hele verden, er det åpenbart knapphet på mobilgoden.

- Telenor jobber for å få levert flere iPhone 4 så hurtig som mulig, men er avhengig av de leveranser vi får. I tråd med dette informerer vi om forventet leveringsdato, men gir ikke garanti om dato.

>>>DinSides mobilkalkulator

Kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom forteller at de får leveranser med flere iPhone 4 hver fredag.
Kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom forteller at de får leveranser med flere iPhone 4 hver fredag. Vis mer


Kom ny leveranse i går

Kommunikasjonsrågiver Charlotte Erikstad i NetCom forteller til DinSide at de fikk en ny leveranse med iPhone 4 i går, fredag.

- Vi får inn leveranser fra Apple jevnlig, en eller to ganger i uka. Telefonene vi får inn, blir fordelt jevnt ut til iPhone-forhandlerne, til kundesenteret vårt, og for å ta unna ventelisten på Netcom.no.

Telefoner som kom inn i går, vil være til salgs rundt omkring i dag, og noen steder fra mandag.

Har dere undervurdert etterspørselen?

- Nye Apple-lanseringer er alltid populære, så vi forventet egentlig den store etterspørselen, men rundt lanseringen overstiger etterspørselen alltid tilgangen, sier Erikstad, som legger til at NetCom vil kunne tilby flere telefoner denne gang enn ved forrige iPhone-lansering.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!