Ipet.no kåret til Norges beste nettbutikk

Posten og Bring kåret i kveld landets beste nettbutikk. Dyrenettbutikken iPet.no stakk av med seieren.

Dyrenettbutikken iPet.no er kåret til landets beste nettbutikk. Foto: Per Ervland
Dyrenettbutikken iPet.no er kåret til landets beste nettbutikk. Foto: Per ErvlandVis mer

«iPet.no skal være Norges beste dyrebutikk på nett», skriver iPet.no på sine nettsider. Nå kan de også smykke seg med tittelen Årets nettbutikk 2011.

Posten og Bring delte nemlig i kveld ut pris til landets beste nettbutikker, og det var altså iPet.no som stakk av med den store seieren.

«Ved en utmerket forståelse av kundenes behov, gode produktpresentasjoner og en overbevisende rekke av tilleggsfunksjoner ut over netthandelen har iPet gjort en god jobb for å skape Norges beste nettbutikk», heter det i juryens begrunnelse.

Nettsiden får berømmelse for blant annet høy kvalitet på produktpresentasjonene, samt utstrakt bruk av video.

Både Vinmonopolet.no og Milrad.no var også nominert til prisen for årets nettbutikk, da prisen ble delt ut under Brings Logistikk- og netthandelsarrangement torsdag kveld.

>>> Her handler DinSide-journalistene

Håndlaget og resirkulert på topp

I tillegg til å kåre årets beste nettbutikk, er det også et par andre nettbutikker som fikk heder og ære under prisutdelingen i kveld.

Årets nykommer ble Vaho.no, som selger vesker, deksler og bager, som alle er laget av resirkulerte reklameseil. Butikken får prisen for sin gode forretningside, tydelige miljøprofil og unike produkter.

«Vaho.no har et stykke å gå i forhold til brukervennlighet og produktpresentasjoner, men juryen har valgt legge mindre vekt på dette i årets nykommer», skriver juryen.

Epla.no, nettbutikken som satser på salg av håndlagde og unike produkter, stakk av med årets innovasjonspris.

«Å starte egen nettbutikk kan være en utfordring, både økonomisk og teknisk. Årets vinner har på en god måte forenklet prosessen med å kunne tilby egne hjemmelagde produkter for salg på nettet. Dette er med på å skape økonomiske muligheter som tidligere ville være utilgjengelig for mange», skriver juryen i sin begrunnelse.

Har du hørt om dem?

Er dette første gang du hører om iPet.no, Epla.no eller Vaho.no? Det er kanskje ikke så rart. Juryen ser i år ut til å ha satset og belønnet nettbutikker som sikter seg inn på spesielle nisjer.


– De tre prisvinnerne har på hver sin måte imponert juryen. De bidrar også til trenden som forteller at kundene i stadig større grad taster seg inn i nisjebutikker, sier juryleder Anne Schøyen.

Hun mener nisjebutikkene er fremtidens vinnere på nett.

– Netthandelskundene blir mer kresne, og forventer å finne alt på nettet. De nisjebutikkene som kombinerer spesialutvalg med god kundeservice og problemfri levering, vil bli fremtidens bransjevinnere, tror Schøyen.

LISTE: Alle de nominerte til årets netthandelpriser

Tidligere vinner gikk dukken

Av tidligere vinnere finner vi: Klesbutikken Stormberg.no som vant prisen for beste netthandel i fjor, samt Elkjop.no, Komplett.no og HM.no.

Men selv om du vinner prisen for landets beste nettbutikk, er du ikke garantert suksess. I 2008 vant den bittelille butikken Stor og Fin prisen for beste netthandel. Nå er butikken lagt ned ...

Epla er eid av Aller Media, som også eier Aller Internett, som DinSide er en del av.