Lyst på en slik? Nå faller prisen dersom du ikke må ha den aller nyeste, iPad 2. Foto: DinSide
Lyst på en slik? Nå faller prisen dersom du ikke må ha den aller nyeste, iPad 2. Foto: DinSideVis mer

iPad har blitt billigere

Flere butikkjeder satte ned prisen på iPad før lanseringen av iPad 2 i går.

– Vi visste jo at det ville komme en ny lansering, så vi satte ned prisen i forkant i går kveld, sier informasjonssjef i Elkjøp, Åshild Indresøvde.

Hun oppfordrer kunder til å gå inn på Elkjøps sine nettsider for å sjekke hvor den gamle modellen fortsatt er tilgjengelig dersom de vil benytte seg av tilbudet.

Da iPad 1 kom til norske butikkhyller i november i fjor, kostet den billigste modellen 4.090 kroner og den dyreste 6.590 kroner. Nå har prisene endret seg.

Satte ned prisen

Etter at iPad 2 ble lansert i går kveld, har flere Apple-forhandlere satt ned prisen på den første modellen. Nå koster billigste iPad 3.190 kroner, og Elkjøp, Eplehuset og Humac er blant dem som har satt ned prisen på iPad med omtrent en tusenlapp.

Humac opplyser at det er mulig prisen vil droppe mer, hvis de ikke blir kvitt restlageret.

Men den første iPad-en blir ikke lenger produsert, og butikkene vi har snakket med, tviler på at de vil ha problemer med å bli kvitt alle.

Eksplosjon på Finn.no

Butikkene har imidlertid konkurranse fra et hundretalls nordmenn som nå prøver å bli kvitt iPad-en sin på FINN Torget. Det kan ikke være tilfeldig at det bare i går ble opprettet 122 privatannonser av nordmenn som vil selge iPad-en sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PR-ansvarlig i Finn.no Lene Kallum merker iPad-lanseringen på annonsetrykket. Foto: Caroline Roka
PR-ansvarlig i Finn.no Lene Kallum merker iPad-lanseringen på annonsetrykket. Foto: Caroline Roka Vis mer


– Det er helt tydelig at gårsdagens lansering av iPad 2 har rørt ved mange teknologihjerter, og trigget kjøpelysten. Det ser vi ut fra aktiviteten på FINN. Bare før klokken 15.00 i dag er det publisert godt over 100 iPad-produkter. Til sammenligning er det kun publisert noen titalls i dagene før, kanskje rundt 30 de siste fem dagene, sier Lene Kallum i Finn til DinSide.

Hun tror den store aktiviteten skyldes at iPad 2 lanseres i Norge allerede i slutten av mars.

– Man kan trygt si at aktiviteten er høy. Bare noen få måneder etter at iPad1 kom til Norge, kan man nå altså finne ”retro-iPads” på FINN.

Prisene varierer derimot voldsomt: Fra 2.250 kroner for en iPad 16 GB WiFi med deksel, til 6.000 kroner for iPad 64 GB + 3G, som er 300 kroner mer enn hva Elkjøp selger den for akkurat nå.

I salg i mars

Butikkjeden Humac opplyser at de vil starte salget av iPad 2 i slutten av mars, men nå kan du altså kjøpe den gamle mye billigere enn før. Bør du slå til, eller heller gå for splitter nye iPad 2?

Vi har prøvd den - les mer om vårt førsteinntrykk.