Intrum Justitia fratatt inkasso-konsesjon

Alvorlige brudd på blant annet inkassolov og -forskrift avdekket.

Publisert
Sist oppdatert
...har avkrevd skyldnere for høye inkassosalærer i om lag 3600 tilfeller


Det er ikke bare Terra Securities som har fått konsesjonen tilbakekalt denne uken.

28. november i år besluttet Kredittilsynet å tilbakekalle inkassoselskapet Intrum Justitia AS' konsesjon.

- Bakgrunnen for beslutningen om konsesjonstilbakekall er at Intrum Justitia AS i flere tilfeller og over tid har begått alvorlige brudd på blant annet inkassolov og -forskrift, senest ved at selskapet i 2006 og 2007 har avkrevd skyldnere for høye inkassosalærer i om lag 3600 tilfeller, skriver Kredittilsynet i en pressemelding.

- Datafeil

Interim Justitia får fortsette virksomheten mens Kredittilsynets vedtak påklages. <i>Illustrasjonsfoto: Per Ervland</i>
Interim Justitia får fortsette virksomheten mens Kredittilsynets vedtak påklages. Illustrasjonsfoto: Per Ervland Vis mer


Informasjonsansvarlig Jan Græsvik i Intrum Justitia sier at Kredittilsynets vedtak er uhørt og ikke akseptabelt. Han viser til at vedtaket har oppsettende virkning, og at Intrum Justitia får drive videre inntil selskapets klage er behandlet av Justisdepartementet.

- Vi har vært i dialog med Kredittilsynet helt siden saken kom opp og har gjort alt vi har kunnet for å rette feilen, og likevel tar Kredittilsynet fra oss bevillingen. Det er ikke snakk om inkassosalærer, men om purregebyr til 3.600 skyldnere hos to av våre kunder. Da vi ble gjort oppmerksom på saken, betalte vi tilbake pengene. De fleste gebyrene var på under 100 kroner, og det er ingen som har klaget på tilbakebetalingen, sier Græsvik til NTB.

Græsvik forklarer den urettmessige innkrevingen av purregebyr med systemfeil i selskapets dataanlegg, og denne feilen er for lengst rettet opp.

Intrum Justitia har påklaget vedtaket, og bedt om utsettelse - slik at de kan drive virksomheten videre mens anken behandles.

Selskapet kan foreløpig fortsatt drive normal inkassovirksomhet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer