Innskuddene

Renten på bankenes folioinnskudd i Norges Bank har ligget på 7 prosent i nesten hele fjoråret, og på 6,5 prosent hittil i år. Det er på dette bakteppet du må vurdere innskuddsrenten din egen bank tilbyr deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Norges Banks foliorente er den aller lavest tenkelige avkastningen banken din bør kunne få, blant annet ved å plassere dine innskudd risikofritt.

Lønnskontoene

Bankene vet å benytte seg av det innestående på folks lønnskonto for å tjene penger. I fjor og hittil i år har gjennomsnittlig bankinnskuddsrente hos alle bankene i vår prisliste ligget litt over og litt under 1,5 prosent. Dette gir dem en fortjenestemargin på minimum 5 prosent av alle innskudd på lønnskonti.

Storebrands innskuddsrente fra første krone lå på hederlige 4,3 prosent i hele 2001. På vårparten i år gikk tilbudet ned til 3 prosent.

Storebrands forholdsvis gode tilbud til kundene blir slått i bakken av DnBs renter på lønnskonti. Trekvart prosent lød tilbudet på i første halvår i fjor, og renta har deretter bramfritt blitt gradvis satt enda lengere ned til 0,25 prosent i juni i år.

Sparepengene

Innskuddsrentene ved 50.000 kroner har, ikke overraskende, vært høyere enn for lønnskonti. Trolig er kundene mer bevisste når de plasserer større beløp på konto.

Storebrands tilbud har nesten tangert Norges Banks foliorente i 2001, og i skrivende stund ligger deres høyrentetilbud faktisk litt over dette nivået, på 6,6 prosent.

DnB derimot, tilbød sine høyrentekunder 4,9 prosent gjennom hele fjoråret. Da Norges Bank satte styringsrenten ned med en halv prosent, kvitterte banken med å sette ned høyrentetilbudet med ikke mindre enn 0,6 prosentpoeng.

Vi har dessverre ingen lagrede opplysninger om DnB Direktes innskuddsrenter.

Se dagens innskuddsrenter i vår prisliste.