Sibas målsetning er å tilby kunden beste kombinasjon av pris og service. Nå blir du ikke lenger straffet for å oppsøke butikken. Foto: Siba
Sibas målsetning er å tilby kunden beste kombinasjon av pris og service. Nå blir du ikke lenger straffet for å oppsøke butikken. Foto: SibaVis mer

Innfører lik pris på nett og i butikk

Frister med Sibas laveste priser - uansett hvor du handler.

Kundene har gitt Siba beskjed. Forskjellig pris på internett og i butikken er forvirrende.

Åtte av ti kunder sier dessuten at de har valgt å ikke kjøpe produktet i butikk fordi det er billigere på nettet. Kjeden tar derfor grep og "fjerner" butikkprisen. Gratis blir det jo ikke, men like billig som i nettbutikken hvertfall.

Økende prispress

Det er ingen hemmelighet at pris er et viktig virkemiddel i elektronikkbransjen, dette merker også Siba:

– Pris er viktigere enn noen gang tidligere. Ideen om at prisen på hjemmeelektronikk skal være forskjellig på internett og i butikk er gammeldags. I dag forventer kundene lavest mulig pris uansett hvor de handler, sier Victor Bengtsson, landsjef for SIBA Norge. Derfor fjerner vi butikkprisen, og tilbyr ganske enkelt nettpris overalt.

Og med overalt, mener Siba overalt.

– I bransjen har det lenge vært vanlig å ha lokal prissetting. Dette innebærer at prisene er lavere i områder med mer konkurranse, forteller Bengtsson. Det norske hjemmeelektronikkmarkedet skriker etter transparens og tydelighet. Vi vil derfor gå i bresjen for denne utviklingen, fortsetter han.

Victor Bengtsson oppforder deg til å sjekke Prisjakt før du handler. Foto: Siba
Victor Bengtsson oppforder deg til å sjekke Prisjakt før du handler. Foto: Siba Vis mer


Les også: Billigst i nettbutikken.

Lær av søta bror

Svensker omtales ofte som mer prisbevisste enn oss nordmenn, og her mener Siba at vi har mye å lære:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi oppfordrer faktisk kundene våre til å sjekke prisjakt.no før de handler. Vi er jo et svensk selskap, og vår erfaring er at svenskene er langt flinkere til å sammenligne priser enn nordmenn. Kanskje det beror på at Prisjakt har vært lenger i Sverige, undrer Bengtsson.

Les også: Finn laveste pris med Prisjakt-app.

Allerede på plass

– Endringen er allerede gjennomført, sier en fornøyd Bengtsson. Vi startet så vidt tidligere i sommer. Det er et par uker siden alle varene var på plass. Nettprisene blir sendt over til butikkene hver eneste natt, slik at de er oppdatert i butikksystemet neste morgen, forklarer han.

– Så nå kan du trygt handle hvor du vil. Du trenger ikke kjøre til en hentebod eller gå glipp av eksklusive nettilbud. Vi behandler alle likt, og mener også at vi har blitt gode på pris, avslutter Bengtsson.

Da gjenstår det å se om Sibas nye priser er konkurransedyktige. Og ikke minst, om konkurrentene følger opp. Det skal hvertfall vi gjøre!