- Inkassohelvete & angst for regninger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hei.

Jeg har en god del inkassosaker hengende over meg og må virkelig innrømme at det tar på både kropp og sjel. Nå har det faktisk gått så langt at jeg ikke engang tør å åpne noen av de brevene jeg får, men gjemmer dem bare.

Det er nå veldig lenge siden jeg har mottatt nye inkassobrev, men de gode(?) gamle kommer ennå.

Jeg vet at dette hadde jeg greid å ordne opp i hvis jeg hadde fått lån i en bank. Dermed kunne jeg betalt kreditorene tilbake og kun hatt banken å tenke på.

Kunne dette vært mulig selv om jeg har store betalingsproblemer? Er det noen som selger ut ett slags gjeldslån for sånne som meg?

Jeg har fast jobb og tjener rundt 340.000 årlig.

mvh
XXX

Dr. Krone svarer:

Hei,

tankegangen din er helt riktig. Det du trenger er et lån som refinansierer din gamle gjeld.

Jeg tror de fleste banker vil vurdere å gi det til deg, men du må nok også være forberedt på at noen vil si nei - grunnet dine tidligere inkassosaker. Du må imidlertid ikke la deg friste til å refinansiere hos andre enn vanlige banker.

En finansieringsinstitusjon som Cresco Card vil kanskje gi deg en liten sum penger på kort sikt, men på grunn av de høye rentene vil du raskt komme på feil spor igjen.

Det du bør gjøre er å få til et personlig møte med kundebehandleren(e), der dere sammen setter opp et budsjett over dine inntekter og utgifter.

Husk: Det er langt vanskeligere å si nei ansikt til ansikt enn over telefon.

Forøvrig er du ikke alene om å ha "brevangst", vi får stadig slike tilbakemeldinger. Føler du at du trenger ytterligere veiledning anbefaler vi at du kontakter Gjeldsofferalliansen.

Det viktigste er imidlertid at du selv prøver å løse situasjonen nå - før situasjonen blir enda verre.

mvh

Dr. Krone.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!