Ingen tvil: Lønnsomt å ha boliglån!

1999 ble et jubelår for de fleste nordmenn med boliglån. Prisøkning, prisstigning og skattefradrag har sørget for at lånet ble én gullkantet investering.

Statistisk Sentralbyrå presenterte mandag det endelige tallet for den generelle prisstigningen i 1999. Den ble på 2,8 prosent.

Samtidig kom OBOS med ferske tall som viser verdiøkningen på OBOS-tilknyttede boliger i 1999. I gjennomsnitt økt verdien av boligene med hele 36 prosent. Nå har ikke prisene steget like mye på landsbasis. De fleste boligeiere kan allikevel regne med en verdistigning på mellom 20 og 30 prosent. SSB kommer med den endelige statistikken i midten av februar.

OBOS-eiere tjente 31 øre for hver krone i lån


For deg med boliglån betyr det at lånet tilsvarte en meget god investering. Ikke like god som børsen riktignok. Den steg i gjennomsnitt med 46 prosent i 1999.

Betraktet som investering hadde eiere av OBOS-boliger i Oslo, med lån på én million kroner, en avkastning på 31 prosent på boliglånet (se tabellen). Det er ingenting som tyder på at boligprisutviklingen i Oslo og andre pressområder blir mindre i år.

Hva gjør du?

Et boliglån nå kan teoretisk bli en like gullkantet investering som i 1999. (Vurderer du å leie? Sjekk DinSides unike ) 4127 TARGET="_top">

Eie versus leie - kalkulator

Men sørg for at du velger riktig bank. DinSide har den mest avanserte og omfattende boliglånskalkulator på Internett. Du klikker -

Boliglånskalkulatoren

gjør jobben for deg. Den finner den billigste banken for deg av totalt 129 norske banker!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenger du hjelp til andre sider ved din privatøkonomi? Sjekk
729 TARGET="_top">

de nyttigste verktøyene overhodet på Internett!