Ingen renteøkning fra Norges Bank

Oslo (NTB): Styret i Norges Bank varsler renteoppgang, men vedtok onsdag å holde renten uendret. Bankens styringsrente, foliorenten, blir dermed værende på 2,50 prosent.


Norges Bank varsler renteoppgang i mai eller juni, og ytterligere oppgang også etter den tid. Renten ble sist satt opp i mars.

- I tråd med prognosen i inflasjonsrapporten fra mars er det utsikter til en ny renteøkning i løpet av andre kvartal, på rentemøtet i mai eller juni, og en videre renteøkning etter dette, skriver Norges Bank i en pressemelding.

Strategien går ut på at foliorenten bør ligge mellom 2,25 prosent og 3,25 prosent i perioden fram til den neste inflasjonsrapporten legges fram 29. juni, forutsatt at den økonomiske utviklingen blir omtrent som anslått.

Det er kanskje grunn til å vente med å sprette champagnen? Illustrasjonsfoto: Wynand van Niekerk Foto: wynand van niekerk Vis mer


- Pengepolitikken er innrettet mot at renten settes opp gradvis, i små og ikke hyppige skritt, mot et mer normalt nivå, skriver Norges Bank..

Det var ingen som ventet noen renteøkning i denne omgang etter at det forrige møtet i mars førte til en renteøkning på 0,25 prosentpoeng.

Rentespådommen framover fra analytikerne går ut på at styringsrenten vil være på 2,75 prosent om et halvt år og 3,5 prosent om ett år. (©NTB)