Kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank sier det er ingen grunn til å vente med å sette inn penger på BSU-kontoen. Foto: Fokus Bank
Kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank sier det er ingen grunn til å vente med å sette inn penger på BSU-kontoen. Foto: Fokus BankVis mer

- Ingen grunn til å vente

Sett inn penger på BSU-kontoen nå, om du har lyst på skattefradrag neste år.

Året er snart over, og det betyr at det er lurt å fylle opp BSU-kontoen. Fyller du opp 20.000 kroner på kontoen innen årets slutt, får du 20 prosent skattefradrag av innbetalt sparebeløp, noe som tilsvarer 4.000 kroner.

Men du må vøre rask, for detter du ikke inn penger før fristen går ut på nyttårsaften, går du glipp av årets skattefradrag.

- Mitt råd er at det er lurt å være tidlig ute. Skal du sette inn penger på BSU-konto, så gjør det nå. Det er ingen grunn til å vente, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank, til DinSide.

Forskjellige frister

Venter du med å sette inn penger til nyttårsaften, kan det hende overføringen ikke blir registrert før i 2011.

Bankene opererer nemlig med forskjellige frister for å sette inn penger på BSU-kontoen. Postbanken er som vanlig blant de snilleste, og lar deg vente til rett før rakettene tar av for alvor, før du trenger å overføre. Fristen for å overføre (fra en annen Postbanken-konto) til BSU er et kvarter før midnatt på nyttårsaften.

Er du kunde i Fokus Bank , derimot, må du overføre lenge før nyttårsmiddagen. Fristen går ut på formiddagen, nærmere bestemt kvart over 12.

Her er fristene i noen av de største bankene i Norge. Kjenner du fristene i din lokale bank, er det bare å dele informasjonen med andre lesere i kommentarfeltet under.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DnB NOR: Frist for overføringer mellom egne konti med mobil- eller nettbank er kl. 22.00
Nordea: Du kan overføre penger frem til klokken 14:00. Frist for verføringer mellom egne konti er kl. 22.00
Postbanken: Fristen for å overføre til egen BSU-konto i 2010, er rett før rakettene tar av for alvor, klokken 23:45.
Skandiabanken: Fristen for å overføre til egen BSU-konto i 2010, er klokken 21:50
Fokus Bank: Fristen for å overføre til egen BSU-konto i 2010, er klokken 12:15

Tilbyr rente på 7.7 prosent

Med BSU-ordningen får du skattefradrag på innskudd inntil 20.000 kroner i året. Det betyr ikke at du ikke kna sette inn mer penger på BSU-kontoen, du vil bare ikke få fradrag for beløpet som overskrider fradraggrensen.

Det er ofte fordelaktige rentesatser på BSU-kontiene. I skrivende stund er det SpareBank1 SMN som tilbyr den desidert beste BSU-renten. De slår virkelig på stortromma, og gir nye BSU-etablere dobbel rente på sparepengene, noe som tilsier 7,7 prosent. Les mer om betingelsene på bankens egne nettsider.
Om du allerede har en BSU-konto, kan det likevel være lurt å sjekke hvilken bank som tilbyr den beste renten. For eksempel tilbyr Sparebanken Øst rente på 4,8 prosent, mens andre banker har BSU-rente på langt ned på 3-tallet.

>> Sjekk hvor du får best rente med DinSides rentelister