Vi lar finanskrise være finanskrise når det kommer til sengehygge, viser ferske tall fra Kondomeriet. Foto: colourbox.com
Vi lar finanskrise være finanskrise når det kommer til sengehygge, viser ferske tall fra Kondomeriet. Foto: colourbox.com Vis mer

- Ingen finanskrise under dyna

Nordmenn handler sexleketøy som aldri før, opplyser Kondomeriet.

Det er ikke mye som tyder på at finanskrisen rammer nordmenns sexliv. Hver dag selger Kondomeriet utallige erotiske artikler til lekelystne nordmenn, og de fleste selges i Oslo.

- Vi hører om flere bransjer som sliter med finanskrisen, men Kondomeriet kan fortelle om gode tall og julegave-handlende nordmenn, smiler sexolog Kjersti Antonsen.

Les også: Harde pakker under treet

Hun tror at nettopp dét kan komme som en konsekvens av finanskrisen.

- Veldig positivt

- Det er nok en helt naturlig forklaring på dette. Det å skape mer hygge på soverommet er viktig for mange når de føler at de ikke har råd til festligheter utenfor hjemmets fire vegger, sier Antonsen til DinSide Helse.

Sex og finanskrise

Opplever du at finanskrisa går ut over sexlivet? (Avsluttet)
Det er uforandret (59%) 184
Nei, tvert om(26%) 82
Ja, orker ikke ha sex nå (15%) 48
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

På samme måte som vi ikke slutter å gå til frisøren i økonomiske nedgangstider, ønsker vi ikke å gi avkall på det som gir oss god helse og velvære, mener hun.

- Jeg er glad for å registrere at nordmenn ønsker å holde lidenskapen og gnisten oppe. Det sender et signal om sunne og viktige prioriteringer, og det vil nok hjelpe mange par med lettere å komme over denne kneika, sier hun, og legger til:

- Man kommer fort inn i en vond og dårlig sirkel hvis alt dreier seg om pengebekymringer døgnet rundt. Derfor er det viktig å gjøre ting sammen som ikke trenger å koste penger. Finn frem lekenheten, og legg gravalvoret litt til siden innimellom, oppfordrer hun.

Les også: Nå får du sexleketøy på super´n

Og ifølge Kondomeriets salgstall er ikke nordmenn så verst til å gjøre nettopp det. Omsetningen av kondomer, vibratorer, undertøy og andre erotiske artikler økte nemlig med 39 prosent på Kondomeriets nettbutikk i oktober, sammenlignet med i fjor på samme tid.

Oslo topper listen

Flest erotiske artikler selges i Oslo, tett fulgt av Bergen, Trondheim og Stavanger. Men i forhold til innbyggertall er også bodøværingene blant dem som slår seg mest løs på soverommet.

Generelt sett er kondomer det mest solgte produktet i Kondomeriet, men nordmenns preferanser innen erotiske artikler synes å være avhengig av hvilken landsdel de befinner seg i.

Les også: Over halvparten har sexleketøy

Mens det er tydelig at folk i nord er åpne for frekkere leker, er sør- og vestlendingene mer glad i oljer av ulike slag. I Øst-Norge selges det flest glidemidler.

- Det at folk på Østlandet kjøper mer glidemiddel, henger trolig sammen med at vi også i denne landsdelen selger mest vibratorer og dildoer. Ellers er det vanskelig å se en sammenheng, forteller Antonsen.

Disse sex-leketøyene topper for tiden listen over de mest solgte produktene i Kondomeriet:

  • Rabbit-vibratoren "Mr.Rabbit"
  • Stubby Vibrator
  • Luksus Aloe Vera glidemiddel
  • Fleshlight for han
  • Unirens (Motvirker røde prikker etter intimbarbering)