Indisk urtemedisin fjerner kreft, sier respektert lege

Engelske leger er svært forsiktige, men doktor Rosy Daniel har bestemt seg for å stikke seg frem. Hun sier hun har sett en urtemedisin fjerne kreft.

Å hevde at en indisk urtemedisin kan fjerne kreft er en åpen invitasjon til kritikk fra tilhengere av skolemedisin. Men Daniel sier hun har sett tilfeller - i England og i India - der kreftsvulster har forsvunnet.

Det er ingen tvil om at hun kommer til å havne i hardt vær. Det er ingen kliniske studier på produktet, og ingen beviser på at det er aktivt i kroppen eller hvordan det virker.

Men doktor Daniel sier hun vet hva hun har sett og mener det er på tide å fortelle om det og forsøke å få flere leger og forskere interessert.

Produktet heter Carctol. Det inneholder åtte urter, og er basert på tradisjonell hindu-medisin. Det skal tas sammen med en streng syrefri diett, et enzym som stimulerer fordøyelsen og veldig store mengder vann - tre til fem liter om dagen.

- All vitenskap starter med observasjon, og jeg påstår ingenting om Carctol, jeg bare rapporterer et fenomen, sier hun til englands største seriøse avis, Daily Telegraph.

- I løpet av flere år har jeg sett en rekke utrolige helbredelelser, men etter å ha satt pasienter på Carctol har jeg sett mirakler. Jeg har sett utrolige resultater gang på gang, og denne informasjonen vil jeg gi videre i vitenskapens ånd, sier hun.

- For første gang på 20 år ser jeg en medisin jeg tror vil gjøre en forskjell.

Selv ved klinikken Daniel jobber vil de ikke skrive ut Carctol på grunn av mangelen på kliniske studier, så hun gjør det privat. Hun vil gjerne gjøre studier med pasienter som har kreft og får valget mellom cellegift og Carctol, som ser ut til å være mest effektiv på kreft i fordøyelseskanalen.

Når hun blir spurt om hvordan hun vet at det er Carctol som virker, og ikke alle de andre tingene pasientene gjør, svarer hun:

- Vel, det vet jeg ikke.

Men hun sier at hun ikke har sett noen skadelige bivirkninger av urteblandingen - med fem urter som er kjent for å være aktive og er klassifisert som legemidler - og sier at bare kliniske studier vil besvare det spørsmålet.

- Jeg har lett etter bivirkninger og andre komplikasjoner med falkeblikk, og stoler på påstanden om at det er liten sjanse for forgiftning og påvirkning av andre legemidler, sier hun.

- Men inntil det blir gjort kontrollerte vitenskapelige studier kan vi ikke utelukke skadelige bivirkninger, og før det blir klart hvilke mekanismer som virker kan vi ikke være sikre på om Carctol påvirker annen medisinering heller.

Carctol ble utviklet av en lege fra Rajasthan, doktor Nandlal Tiwari, som har brukt det i 25 år. Doktor Daniel, som praktiserer i London og Bristol, reiste til India for å møte ham og se på resultatene hans.

I en studie med 1900 indiske pasienter som tok medisinen og fulgte opplegget hadde 25 prosent 75 til 100 prosent nytte, halvparten hadde 25 til 75 prosent nytte og 25 prosent hadde liten eller ingen nytte. Hvor mange krefttilfeller som forsvant er ikke kjent.

”Nytte” ble definert som å ha mer energi, legge på seg vekt og slappe bedre av.

- Mitt inntrykk med mine pasienter er at mine resultater er i nærheten av doktor Tiwaris. Jeg ser etter nytte de første to månedene. Hvis det ikke er noe da, er det ikke verd å fortsette, sier Daniel.

Hun har brukt Carctol i fire år, og skrevet det ut som ulisensiert medisin.

Frem til i dag har hun skrevet ut medisinen til 860 psienter, og Daniel har fremdeles kontakt med omtrent en fjerdedel av dem. I noen tilfeller har kreften ikke vokst, i noen tilfleler har den krympet eller forsvunnet helt - men pasientene er ikke blitt systematisk overvåket.

Teorien er at kreftceller er syrlige og ikke trives i et basisk miljø.

- Doktor Tiwari sier at medisinen hjelper med utskillelsen av syre i kroppen. Jeg tror det er rensende urter som hjelper nyrene, leveren og tarmene med avgiftning, sier hun.

Daniel pleier å skrive ut medisinen før og etter pasientene får cellegift.

I England koster den omtrent 1100 kroner i måneden for den høyeste dosen og 110 kroner ekstra for enzymet som påvirker fordøyelsen. Carctol er tilgjengelig på internett, men doktor Daniel anbefaler sterkt å ta den under tilsyn av en lege. På websiden www.carctolhome.com er det en liste over leger som kjenner til produktet, men ingen av dem holder til i Norge.

 

Mozon.no, 27.09.2004