Ikke svar på e-posten

Finn.no advarer sine kunder mot phishing-forsøk.

Finn advarer mot svindlere. (Faksimile: Finn.no)
Finn advarer mot svindlere. (Faksimile: Finn.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ADVARSEL: Det foregår nå phishing-forsøk via e-post som tilsynelatende er fra FINN.no. Ikke svar på e-posten, ikke klikk på lenker eller oppgi personlige opplysninger som personnummer, passord eller lignende, skriver Finn.no nå på sine hjemmesider.

Det var i går ettermiddag at registrete Finn.no-brukere begynte å motta e-post som tilsynelatende var sendt fra Finn.no. E-postene er et forsøk på såkalt phishing, eller fisking etter ID-opplysninger. Mailene skal også ha gått ut til flere personer som ikke har brukerkonto på Finn.no.

Ikke registrer deg

E-postene som gikk ut, er sendt fra Finn.nos såkalte Review Team, som ber mottakerne om å gjenopprette kontoen sin ved å klikke på en lenke. Lenken fører videre til en side som ligner på Finn.no der brukerne blir bedt om å skrive inn brukernavn og passord. Men siden er falsk, og Finn.no ber nå kundene sine om å kaste e-posten i søppelbøtta.

Slik ser de falske e-postene ut.
Slik ser de falske e-postene ut. Vis mer


Vil bli misbrukt av kriminelle

Du må ikke svare på e-posten og du må ikke gi fra deg brukernavn, passord eller annen personlig informasjon. Dette er et såkalt phishing-forsøk, og informasjonen vil bli misbrukt av kriminelle, melder Finn.no.

I phoshingforsøket Finn har fått rapportert, kommer man til en side som begynner med http://bosniacul.freeoda.com istedet for http://www.finn.no. Dersom du verken har åpnet e-posten eller trykket på lenken, skal det ikke være grunn til bekymring.

Finn.no opplyser at de vil anmelde forholdet til politiet.

Nok et svindelforsøk

Svindelforsøket kom rett etter at DinSide hadde skrevet om en annen luring som forsøker seg å svindle deg. Selv om noen av e-postene er relativt enkle å gjennomskue, er det mange nordmenn som årlig blir svindlet etter slike og lignende henvendelser.

Er du i tvil? Se Forbrukerombudets tips til hva du bør tenke på.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!