Ikke stor nok til langpanna

Hjemmelaget Grandiosa fyller ikke en langpanne slik produsenten hevder.

GOD PLASS: Pizzaen fra Stabburet er langt mindre enn en langpanne, selv om de påstår noe annet på sine nettsider.  Foto: Berit B. Njarga
GOD PLASS: Pizzaen fra Stabburet er langt mindre enn en langpanne, selv om de påstår noe annet på sine nettsider. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joda, hjemmelagd pizza smaker aller best, men tar ikke det fryktelig lang tid å lage?

Grandiosa påstår å ha løsningen på problemet med sin hjemmelagde pizza, som både skal smake og se ut som hjemmelaget pizza.

    "Den nye Grandiosaen leverer på hva nordmenn forventer av en hjemmelaget pizza: Den er firkantet og fyller en langpanne", skriver Stabburet på sine nettsider.

Men vent nå litt. Fylle en langpanne, sa du? Det er noe den hjemmelagde ferdigpizzaen sliter med.

Utrolig, men sant: Dette er Italias mest populære pizza

Dekker bare 72 prosent

 Foto: Berit B. Njarga
Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Her trenger vi skikkelig bevisføring. Dermed er det frem med tommestokken.


Komfyren vi benytter er en standard frittstående komfyr, som dermed er 60 centimeter bred. Langpanna måler 35x35 centimeter - og har mindre mål enn flere andre langpanner vi finner ved et tilfeldig Google-søk.

Når vi så måler ferdigpizzaen, viser det seg at denne måler 33x27 centimeter. Den dekker altså bare 72 prosent av langpanna.

Skal ikke være for stor

Stabburets forklaring på pizzaens størrelse lyder som følger:

– Ifølge undersøkelser vi gjennomførte da pizzaen ble utviklet er en standard langpanne i en moderne ovn 30x36 centimeter. Men størrelsen på en langpanne kan variere fra ovn til ovn, derfor har vi gjort pizzaen noe mindre. For oss er det viktig at alle får plass til pizzaen i sin ovn, sier Inger Marie F. Ingdahl, informasjonssjef i Stabburet, til DinSide.

Ingdahl er enig i at informasjonen om at pizzaen fyller en langpanne kan virke noe bastant. Hun understreker at dette ikke er en påstand, men kun en anbefaling for en best mulig tilberedelse av pizzaen.

Les også Er dette virkelig den samme burgeren?

– Mye mat for pengene

– Stabburet anbefaler å steke Grandiosa Hjemmelagde i langpanne for å få et best mulig stekeresultat. Dette er en del av tilberedningsanvisningen på pakningen, og er en anbefaling til forbruker for å få en optimal pizzaopplevelse, forklarer Ingdahl.

Har du forståelse for at de som forventer en hjemmelaget pizza som fyller langpanna, kan bli skuffet, ettersom pizzaen tross alt er relativt dyr?

– Jeg kan forstå at enkelte tenker at den kunne vært enda større, men pizzaen veier hele 1,2 kilo og det er mye mat for pengene, påpeker Ingdahl.

En tradisjonell Grandiosa rundt 36,90 for 585 gram, mens vi betalte 99,90 kroner for en Hjemmelaget Grandiosa som altså veier 1,2 kilo.

Her er kjappmaten du bør velge: Den beste og verste hurtigmaten