<b>NOROVIRUS:</b> Det er påvist norovirus i bringebærene i denne blandingen, som likevel er sendt ut på markedet ved en feiltagelse. Foto: COOP
NOROVIRUS: Det er påvist norovirus i bringebærene i denne blandingen, som likevel er sendt ut på markedet ved en feiltagelse. Foto: COOPVis mer

Ikke spis disse!

I stedet for å sendes til destruksjon, er de sendt ut i butikken. Bærene inneholder norovirus!

Ved en feiltakelse har 70 kartonger med Coop fryste skogsbær som Coop tilbakekalte fra markedet 3. januar, blitt sendt ut fra Coops lager.

Kartongene som skulle returneres til leverandør for destruksjon, har i stedet blitt sendt ut til Coop-butikker på Østlandet. Feilutsendingene har skjedd denne uken (uke 5).

Årsaken til at Coop fryste skogsbær blir tilbakekalt er funn av norovirus.

I fjor tilbakekalte Coop frosne jordbær etter mistanke om Hepatitt A.

Årlig tilbakekalles haugevis av produkter fra dagligvaremarkedet.

Dersom du har kjøpt det aktuelle produktet, kan du ta det med til butikken og få pengene tilbake.

Gjelder disse pakkene

De aktuelle sogsbærblandinene som tilbakekalles har strekkode (GTIN) 7340011360421.

Pakker med følgende pakkedatoer kan være infisert: 30.10.2013, 13.11.2013 og 20.11.2013. Pakker med disse pakkedatoene blir nå fjernet fra alle Coop-butikker, melder Coop i en pressemelding.

- Kunder som den siste uken har kjøpt Coop fryste skogsbær, må sjekke om pakkene er merket med en av de aktuelle pakkedatoene. Er de det, må de kastes eller leveres tilbake i en av Coop-butikkene. Kundene vil selvsagt få igjen pengene. Vi beklager at dette kunne skje, sier konstituert informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge i en pressemelding.

Norovirus

Hvis norovirus-infiserte bær ikke varmebehandles så viruset drepes, kan det oppstå sykdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik beskytter du deg mot norovirus

Symptomene er oppkast, kvalme og diaré. I tillegg kan hodepine, magesmerter og feber forekomme. Sykdom oppstår vanligvis ett til to døgn etter smitte. Varighet er én til tre døgn.