Ikke signer på dette

Tre DinSide-lesere mener de har blitt forsøkt svindlet.

Peter Pehrson i NordicExpo.net ringte og sa han skulle sende over en oppsigelse på faks som jeg måtte signere. "Oppsigelsen viste seg å være en bestilling av åtte perioder i et firmaregister, til den nette sum av 975 euro per periode, skriver DinSide-leser.

I løpet av kort tid har tre DinSide-lesere opplevd det samme, nemlig å bli oppringt av selgere som representerer NordicExpo, og som vil ha dem til å signere en såkalt oppsigelse. Problemet er at personene som blir kontaktet, ikke har noen avtale med dette firmaet. Oppsigelsen de vil at du skal signere, er ikke en oppsigelse, men en kjøpskontrakt på nettannonser.

Bare bløff?

Nordic Expo skriver om seg selv at de er et webmedium som bestreber seg på å bli et av Skandinavias mest fremstående bransjemagasiner. "Gjennom vår erfaring med trykte publikasjoner har vi skaffet oss en gedigen erfaring, stor kunnskap og et velutviklet kontaktnett. Derfor kan vi gi deg en maksimal eksponering med stor gjennomslagskraft innen et bredt spekter av bransjer", heter det på deres nettsider.

Mye tyder på at det svenske firmaet nå henvender seg til intetanende nordmenn. Lokalavisa Hallingdølen har blant annet snakket med markedssjefen i Gjensidige Hallingdal, som gjorde seg samme erfaring som våre lesere gjorde i høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ville du latt deg lure av disse?

Les før du signerer

Enkelte DinSide-lesere er skeptiske til firmaets fremgangsmåte:

Dette er helt klart svindel!!! Har mottatt samme telefon som beskrevet i tidligere innlegg. Akkurat den samme historien om tidligere avtale som skal sies opp. Da jeg spurte om å få se opprinnelig avtale, ble han (kaller seg Tony Hallberg) faktisk litt sur. Den "oppsigelsen" de sier du skal signere er absolutt ikke en oppsigelse, men en kjøpskontrakt på nettannonser.

Tilnærmingen til NordicExpo kan minne om metodene til et firma som kaller seg Norsk Internett Register. De tar kontakt med bedrifter med egne domener for å tilby dem registrering i en internettkatalog. Les mer om det tyske svindelfirmaet

DinSide har vært i kontakt med Nordic Expo, som så langt ikke har besvart våre spørsmål, men firmaet har tidligere benektet overfor Hallingdølen at de driver useriøst.

Har noen forsøkt å lure deg? Tips oss på okonomi@dinside.no