Ikke ring dette nummeret!

Forsøker å svindle deg med et telefonnummer fra Bangladesh.

Dersom du har en ubesvart samtale fra telefonnummer +88213213340, gjør du det lurt i å ikke ringe tilbake.

Det kan nemlig koste deg dyrt, med en minuttpris på mellom 24 og 37 kroner, skriver Dagbladet.no.

I likhet med to i Dagbladets redaksjon, ble også en i DinSides redaksjon oppringt fra det mystiske nummeret i dag.

- Jeg trodde det var en journalistkollega fra Bangladesh, og ringte opp, men fikk bare masse musikk, sier DinSides økonomijournalist Inga Ragnhild Holst.

Advarer mot lottosvindel på SMS

Satelittsvindlere

- Vi opplever fra tid til annen svindelforsøk, der kunder blir oppringt fra et tilsynelatende utenlandsk nummer. I realiteten har dette vært en satellitt som automatisk har ringt opp mange nummer. Når noen ringer dette nummeret opp igjen, opplever de å bli fakturert en høy kostnad for å ringe opp igjen, sier Elisabeth Evjen, informasjonssjef i Telenor, til Dagbladet.no.

Evjen anbefaler forbrukere å ikke ringe opp igjen, dersom de har fått samtaler fra utlandet som de ikke venter.

Netcom er også kjent med saken, og oppforder folk til å ta kontakt med Netcom slik at selskapet får den informasjonen de trenger for å stoppe svindlerforsøkene.

- Vi har flere ganger kontaktet myndighetene i landet de ringer fra og fått hele operasjonen stoppet. Å identifisere dem er mulig når vi bare kjenner nummeret de benytter, sier han til Dagbladet.no.

Ikke bli kjærlighetssvindlet

Har du blitt oppringt fra dette nummeret - eller noe lignende? Fortell din historie i debattforumet nedenfor. Slik kan vi varsle hverandre om svindelforsøkene.