Ikke ring deg blakk på utenlandsferien

Med et lite håndgrep, kan du gjøre mobilregningen fra sommerferien tusenlapper lavere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Før du drar på utenlandsferie, bør du sjekke ut hvilken operatør du skal velge når du kommer frem.

Når du ankommer landet, vil du som regel se på mobiltelefonen din et forslag til lokal operatør. Dette er ikke nødvendigvis den billigste operatøren du kan velge i det landet.

Du kan velge en annen operatør ved å gå inn på "innstillinger" på apparatet ditt, og velge nettverk manuelt. Ta med deg bruksanvisningen til mobilen din, hvis du er i tvil.

En slik operasjon kan gi høy avkastning. Bare i Danmark er forskjellen pr minutt mellom billigste og dyreste operatør i størrelseorden 2 kroner pr minutt for samtaler hjem til Norge.

Anrop fra Norge

Når noen ringer til deg, vil de betale ringetaksten i Norge. Regningen for utenlandstrafikken er det derimot du som får. Det samme gjelder om du viderekobler hjemmetelefonen eller andre telefoner til din mobil. De som ringer betaler prisen frem til det nummeret de slår. Resten blir belastet deg. Også her varierer prisene operatørene i mellom.

Her leser du mer om hvilke operatører du kan velge, og prisene de tar.

Ellers i året, kan det også være mange penger å spare ved å velge det mobilabonnementet som er riktigst for deg og ditt ringemønster. Kanskje du skulle bruke litt av ferien til å revurdere abonnementet ditt? Vår kalkulator hjelper deg.
TA MEG TIL MOBILKALKULATOREN