Ikke latterlig billig

Det er faktisk 6 av 15 som er billigere.

Her reklamerer Chess for deres "latterlige" billige kontantkort. Foto: Faksimile: Chess.no
Her reklamerer Chess for deres "latterlige" billige kontantkort. Foto: Faksimile: Chess.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chess` kontantkort Global er ifølge selskapet latterlig billig, men det er ikke sannheten. Det kommer frem av Telepriser.no at det er seks andre aktører som er billigere, ifølge Forbrukerombudet.no.

Sjekk ut DinSides mobilkalkulator her

Forbrukerombudet har tatt opp påstanden om den latterlige prisen med Chess direkte. De mener påstanden er villedende og i strid med markedsføringsloven.

Chess på sin side er ikke enig med Forbrukerombudet, og har valgt å kjøre enda en kampanje i desember der de bruker påstanden "latterlig billig".

Forbrukerombudet reagerer fordi de mener latterlig billig tilsier veldig billig. De synes ikke syvende plass av femten kontantkort kvalifiserer til veldig billig, men heller midt på treet.

There is no thing as a free lunch: Her er 1-kronesbløffene

Chess opplyser ikke om de faktiske ringeprisene i kampanjen, og bryter dermed fastlagt praksis i mobilbransjen som de fleste andre aktører følger, ifølge Forbrukerombudet.

- Manglende prisopplysninger kombinert med påstanden om at dette er «latterlig billig», gjør at Chess sin kampanje om kontantkort er villedende og dermed ulovlig, jf. markedsføringsloven §§ 2 og 3, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Dette plager mobilkundene: Kampanjen er irriterende

- Påstander om å være billigst eller veldig billige benyttes av stadig flere aktører i bransjer med stor konkurranse og sterk fokus på prismarkedsføring. Forbrukerombudet er opptatt av at slik markedsføring ikke skal være villedende, slik at forbrukere ikke lures til å bytte mobiloperatør på galt grunnlag, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i samme pressemelding.

Vi oppfordrer herved kontantkortkunder til å undersøke hvilke kort som er billigst!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!