Ikke la bilfirmaet eller hotellet tømme kortet ditt.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Når du tar inn på hotell eller leier bil forlanges det ofte at du viser kredittkortet ditt. I tillegg til en ren kredittsjekk foretar bedriften en forhåndsreservasjon av et større eller mindre beløp på kontoen din som sikkerhet.

Dette kan gi deg uventede problemer.

Forhåndsreservasjon skal dekke utgifter som kan tenkes å oppstå dersom du f.eks. vraker bilen, eller ødelegger hotellrommet ditt.

Frem til reservasjonen er kansellert har dette samme effekt som om du hadde brukt pengene, og denne sperringen kan det i visse tilfeller ta opp til 15 dager å få fjernet.

Dette gjelder uansett om det er kreditkort, debetkort, betalingskort eller hva de nå heter alle sammen. Unntaket er kort med ubegrenset kreditt á la American Express.

I Norge er normalt ikke dette noe stort problem. Beløpene som forhåndsreserveres står normalt i forhold til det beløpet du faktisk skal betale. I utlandet bør du imidlertid spørre hvor mye de reserverer, og få bekreftet at sperringen er fjernet.

Slurver du her kan du faktisk oppleve at kortet ditt blir avvist i minibankautomaten, eller at du ikke kan gjøre opp for deg på restauranten fordi kreditten din er "oppbrukt".

Pass derfor på at du ikke står med tomme lommer i en fremmed by.

Artikkelen fortsetter under annonsen