Ikke la barna høre på dette!

Kan føre til tidlig sexdebut.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedverdigende, seksuelle sangtekster kan lede til tidlig sexdebut blant ungdom.

Det hevder en ny studie publisert i aprilutgaven av fagtidsskriftet American Journal of Preventive Medicine.

Les også: Depper etter tidlig sexdebut

Tidlig seksuelt aktive

I USA blir omtrent 750 000 tenåringsgraviditeter rapportert årlig. Alarmerende studier viser også at opptil 25 prosent av unge jenter i landet har hatt en seksuelt overførbar infeksjon.

Forskere og offentlige helsemyndigheter er derfor ute etter å identifisere faktorer som kan påvirke den seksuelle atferden blant ungdom.

Les også: Blir fulle for å få sex

Framskyver debut

Nå hevder en ny studie ved University of Pittsburgh School of Medicine at nedverdigende, seksuelle sangtekster kan være en medvirkende årsak til tidlig sexdebut.

711 niendeklasseelever (14-15-åringer) fra tre store byskoler deltok i undersøkelsen. De oppga både hvor lenge de hørte på musikk hver dag, hvem som var deres favorittartist og om de var seksuelt aktive.

Resultatene viser at de som foretrakk musikk med nedverdigende, seksuelle referanser oftere hadde hatt samleie eller deltatt i andre seksuelle aktiviteter.

Les også: Hemmelig tenårings-sex

Dobbelt så stor sjanse

Sannsynligheten for utført samleie var dobbelt så stor for elevene som lyttet mest til slik musikk sammenlignet med de som var minst eksponert.

Blant elevene som ikke hadde hatt samleie hadde de som hørte mest på nedverdigende sangtekster en dobbelt så stor sjanse for å ha utført andre seksuelle aktiviteter.

Totalt oppga en tredel av elevene at de hadde deltatt i seksuelt aktiviteter.

Les også: Lærer sex av TV

Så er bare spørsmålet hva som kommer først her: Musikkinteressen, eller de seksuelle preferansene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer