Ikke klar for barn

En av fem gravide kvinner sier de ikke er psykisk forberedt på å få barn, skriver BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange kvinner er overrasket over de fysiske og psykiske kravene som en graviditet krever, ifølge en nye undersøkelse på 1 100 kvinner.

Det viser det seg at 67 prosent av gravide kvinner føler seg mer utmattet enn forventet og 58 prosent føler seg mer emosjonelle enn ventet.

Nå mener forskere at gravide kvinner bør få tilbud om mer behandling og oppfølging, for å hjelpe dem, og unngå at de føler seg isolerte.

Det er veldeighetsorganisasjonen Tommy's baby charity som står bak undersøkelsen. De jobber med å fremme god helse hos gravide kvinner. De samler også inn penger til forskning som går inn på årsakene til spontanabort, dødfødsler og premature fødsler.

Press etter å være perfekt
Undersøkelsen viser også at halvparten av gravide kvinner føler seg presset til å være ”perfekt” og 44 prosent mener at personer rundt dem hadde behov for å gi tips og råd.

Over halvparten sier de har større behov for å bli beroliget enn de trodde, og 29 prosent føler seg forvirret etter å ha lest råd og anbefalinger, som i mange tilfeller er motstridende.

En tredjedel sier de har fått kommentarer som såret dem, som å høre om andre gravide kvinners skrekkhistorier.

En kvinne forteller: ”Mennesker synes det er helt greit å kommentere kroppsfasongen min mens jeg er gravid, størrelsen på hoftene mine, vekten jeg bærer på og størrelse og stilling på kulen på magen.” Hun legger til at slike personer aldri ville ha drømt om å være så frekke dersom hun ikke var gravid.

27 prosent sier de sliter med forholdet sitt og føler økonomisk press. Og 10 prosent av de gravide kvinnene føler de hadde mistet flere av vennene sine.

Undersøkelsen viser også at 21 prosent av kvinnene føler press fra media, som har reportasjer om kjendiser som mister alle overflødige kilo med en gang etter fødselen.

- Dette er urovekkende statistikk fordi tallene viser hvor lite støtte gravide kvinner får gjennom svangerskapet. Dette kan skade dem, både fysisk og psykisk, sier Dr. Linda Papadopolous, som er tallskvinne for veldedighetsorganisasjonen.

Hun legger til at gravide kvinner må beroliges. De må bli fortalt at deres emosjonelle følelser, og stresset de opplever, er vanlig. Det er økt press for at kvinner skal føle seg perfekte gjennom graviditeten og moderskapet, og dette er et problem som må taes alvorlig, legger hun til.

Ønsker du å bli gravid? Slik blir du gravid!

 

Mozon.no, 06.09.2006