Ikke kjøp mobil nå

Sleske mobilselskaper pumper ut svært billige mobiltelefoner med lang bindingstid før nummerportabillitet innføres 1. november. Slik forsøker de å ta fra deg muligheten du får til å bytte til billigere leverandører.

Selv om telefonen er billig, kan du ved å velge et dyrt abonnement fort tape tusenlapper fra og med 1. november. Da gjennomføres nemlig mobilrevolusjonen nummerportabilitet.

Kort fortalt vil det si at du da kan bytte fra en mobiloperatør til en annen, samtidig som du får beholde det gamle telefonnummeret ditt. Bytte av nummer skal være gratis for deg, og det skal skje i løpet av seks dager.

Ordningen vil gjøre det langt enklere for deg som kunde å spare tusenlapper, bare ved å bytte til en billigere operatør - for det er faktisk svært store penger å spare. Hvor mye besparelsen vil utgjøre for deg, finner du raskt og enkelt ut i DinSides mobiltelefonkalkulator.

Sleip strategi

For ikke å miste tusenvis av mobilkunder har bransjen valgt en svært velkjent strategi, nemlig sponsing av telefoner.

De siste ukene har avisene og nettaviser vært fulle av tilsynelatende svært gode tilbud på mobiltelefoner.

Et godt eksempel er Nokias 3310 til "kun" 99 kroner. Et tilbud som - på papiret - kan virke svært fristende.

Leser du annonsene nøye, vil du legge merke til en alvorlig begrensning.

Alle ”pangtilbudene” krever at du binder deg til mobilselskapene i en viss periode. Bindingstiden varierer, men er vanligvis ett år, eller 18 måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På denne måten forsøker selskapene å snike seg unna muligheten nummerportabilitet gir til å bytte til billigere leverandører.