Er du redd for vinduskonvolutter?? <i>Foto: Per Ervland</i> Foto: Per Ervland
Er du redd for vinduskonvolutter?? Foto: Per Ervland Foto: Per ErvlandVis mer

Ikke kast vinduskonvoluttene!

Selvangivelsen skal leveres i april, men alt du trenger får du i posten nå. Magre januar er ikke tiden for vinduskonvoluttangst.

Ta vare på årsoppgavene

Innlevering av selvangivelser for personlige skatteytere er forlengst utsatt til slutten av april. I fjor ble det attpåtil forlenget frist for innlevering ut mai. De fleste papirene du trenger for å sjekke at alt stemmer, blir imidlertid sendt ut rundt årskiftet.

De fleste har kanskje en gang eller to "glemt" eller "mistet" en vinduskonvolutt i magre tider. Men lider du av periodisk vinduskonvoluttangst, er dette helt feil tidspunkt å få det på.


Du trenger ikke engang å forholde deg så veldig til dem: Åpne konvolutten (for å se hva du faktisk har fått) - kast eller arkiver det du ikke har bruk for, og legg alle verneverdige dokumenter i hjemmarkivet ditt.

Når slutten av april kommer, og selvangivelsen skal sjekkes, er jobben fort gjort for alle med forenklet selvangivelse og orden i systemet. Du slipper å kaste bort tid på å finne alle dokumentene du har lagt på hvert sitt lure sted - eller verre - bruke enda mer tid på å fremskaffe nye.