Ikke gjør inkassobransjen rikere

Landets inkassobyråer mottok 3,3 millioner nye saker i første halvår. Det er ny rekord, og faller du i denne gruppen kaster du penger ut av vinduet. Her er tipsene som redder økonomien.

Nordmenn skylder 66,8 milliarder kroner til inkassoselskapene. Det er 13.360 kroner i snitt per person.  Foto: Colourbox
Nordmenn skylder 66,8 milliarder kroner til inkassoselskapene. Det er 13.360 kroner i snitt per person. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt skylder inkassokundene 66,8 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Har du fått et krav fra et inkassoselskap gjør du lurt i å gjøre opp gjelden din med en gang.

Problemet blir nemlig ikke borte selv om du lar være å åpne posten eller kaster regningen i søpla, i stedet blir det bare dyrere jo lengre du venter.

Slik får du kontroll på økonomien

Det er i grunn enkelt. Ikke bruk mer penger enn du har. Innkjøp som ender med kredittfinansiering og inkassokrav er rett og slett penger ut av vinduet.

Ryddig økonomi:


Livet blir surt med betalingsanmerkninger


En betalingsanmerkning skaper nemlig ikke bare problemer når man skal søke om kredittkort eller boliglån.

Det er nemlig flere som sjekker om du har en betalingsanmerkning enn du kanskje tror:

De fleste leverandører av abonnementstjenester kredittsjekker kundene sine før de inngår avtaler. Det kan være alt fra mobilselskaper og kanalpakkeleverandører, til energiselskaper og bokklubber. I verste fall kan du bli utestengt som kunde. Og klarer du deg egentlig uten mobil eller TV-tjenester?

Enda verre blir det selvsagt om du søker jobb, og ikke får den fordi en kredittsjekk avslører noe arbeidsgiveren ikke vil like.

Les også:
Åtte trinn til bedre økonomi
Tjener 100.000 kroner i året på gjesterommet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!