Ikke gå i luksusfellen

Ferien er over – nå er det på tide å stramme opp økonomien igjen.

Sommeren er tid for å kose seg, og pengene sitter kanskje litt løsere for mange av oss. Men nå er ferien over for de fleste, og det er på tide å stramme inn litt igjen.

Og heldigvis: Med relativt enkle grep kan du faktisk fylle opp sparekontoen de neste månedene.

Pass på! Her blir kortet ditt kopiert

Kutt ut sløsingen

DinSides sløsekalkulator er et populært verktøy som raskt gir deg svaret på hvor mye eksempelvis røyk og take away-mat koster deg i løpet av et helt år. For mange blir summen av disse små lommetyvene svimlende beløp. Vi har tidligere fortalt om Christer som fikk sløsesjokk da han prøvde vår kalkulator i programmet Luksusfellen.

Én brus om dagen og tre ta-med-kaffe i uka koster deg faktisk mer enn 10.000 kroner i året. God nok grunn til å avlegge kaffemaskinen på jobben et besøk, i stedet for å legge kaffepausen til dyre kaffebarer.

Tør du sjekke? DinSides sløsekalkulator gir deg svaret

Spis opp maten din

En formaning mange sikkert husker godt fra barndommen, og den er fortsatt like tidsaktuell. Spiser du opp maten din gjør du nemlig både lommeboka og miljøet en tjeneste. Nordmenn kaster spiselig mat for 10 milliarder hvert år, og for en småbarnsfamilie kan det fort være 10.000 kroner å spare på matbudsjettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedårsaken til at vi kaster så mye mat, er usikkerhet rundt holdbarhet. Med ny datomerking skal matsvinnet reduseres, maten holder nemlig lenger enn mange tror.

Sjekk om du må gå på rødt i tollen: Går du feil her kan du miste shoppingkuppene i tollen

Unngå dårlige kjøp

Butikkene flommer over av salg i disse dager. Butikkene skal kvitte seg med sommervarene for å gjøre plass til høstens nyheter. Butikkene frister med 40, 50 og 60 prosent rabatt. Men husk at det ikke er et kupp hvis du kjøper noe du ikke trengte i utgangspunktet.

Planlegger du å handle litt i august kan du ta med våre råd for augustsalget med på veien. Er du lei av hele kjøpekarusellen, kan du prøve kjøpestopp sammen med DinSides økonomiredaksjon.

Prøv DinSides sløsekalkulator du også