Ikke dropp daten for dette

Hun svetter, peprer deg med spørsmål og sier hun dater andre. Ikke la deg skremme!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du føler kanskje at det første møtet med det du håpet skulle bli din framtidige kjæreste, går helt forferdelig. Men ikke spring på dør på grunn av en skjev nese, skjelvende stemme eller mangel på hjertebank.

Det du tolker som tegn på at dere to ikke har en sjanse i havet, kan nemlig egentlig være noe bra, ifølge sjekkenettstedet Match.com's Happen Magazine:

1. Daten er ikke din type
Du har riktignok sett bilde av daten din på profilen hans eller hennes. Men når dere møtes ansikt til ansikt, innser du at personen på den andre siden av bordet ikke er din type i det hele tatt. Får du bare lyst til å stikke? Da bør du tenke deg om to ganger.

- Husk at det er tusenvis av par der ute som ikke er hverandres type, påpeker Janice MacLeod, en av forfatterne bak boka The Dating Repair Kit.

Ved å kutte ut noen bare fordi han eller hun ikke lever opp til dine romantiske krav, stenger du deg selv ute fra en verden av muligheter.

Slik sjekker du med stil:

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


2. Daten din er supernervøs
Stemmen hans skjelver som om han er i stemmeskiftet og han tørker de svette hendene sine konstant på buksa. Men det trenger verken bety at han har sosiale problemer eller lider av et svetteproblem.

Ekstrem nervøsitet på den første daten kan tvert i mot være et godt tegn, ifølge MacLeod. Kanskje synes han bare du er overjordisk søt?

- Det betyr sannsynligvis bare at denne personen liker deg veldig godt. Kanskje trenger han eller hun å møte deg noen ganger for å komme over skjelvingen, sier MacLeod.

Det beste du kan gjøre i en slik slik situasjon er å roe ned daten din ved å være rolig og avslappet selv. Pust dypt noen ganger, smil og prøv å få øyekontakt.

3. Det er andre med i bildet
Dere møtes for første gang og du føler hjertet banke heftig ved tanken på hvor flott daten din er. Men etter den første halvliteren slipper hun bomben: Hun er akkurat ferdig med et vanskelig brudd og treffer flere andre menn for øyeblikket. Bør du bare trekke deg først som sist? Nei, mener MacLeod.

- Denne avsløringen betyr at daten din er veldig ærlig. Hun legger alle kortene på bordet og later ikke som om hun er en annen enn den hun faktisk er.

Hvis betroelsen derimot er av typen "Jeg har bedratt alle jeg noen gang har vært sammen med", bør du passe deg, advarer MacLeod.

Er han riktig for deg? Sjekk her:

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


4. Dere krangler
Dere har en hyggelig ”bli kjent-samtale” når det plutselig viser seg at dere er uenige om noe. Det som begynte som en vennlig uenighet utvikler seg raskt til en storkrangel. Uansett om dere krangler om politikk, fotball eller hvem som bør vinne Idol føles det aldri som noe godt tegn å krangle på den første daten.

Men en krangel kan tvert imot være veldig lovende, mener MacLeod, for det kan tyde på at det er lidenskap mellom dere.

- Krangling kan føre til en interessant samtale, som er viktig for å holde forholdet i live, sier hun.

Kanskje er det stjernetegnene som får dere til å fly i tottene på hverandre:

5. Daten oppleves mer som et intervju
Hun maser og spør om oppveksten din, hvilken musikk du liker og hvor du forestiller deg selv om fem år og etter daten føler du deg nesten grillet. Men alle spørsmålene trenger ikke bety noe annet enn at hun er imponert over deg og rett og slett prøver for hardt, ifølge MacLeod.

Føler du deg grillet, prøv å snu haglskuren av spørsmål og still noen spørsmål selv. Dermed vil det ikke føles så ensidig. Hvis dere er på date nummer to, kan det være en god idé å leie en film, anbefaler MacLeod. Det vil være en effektiv måte å stoppe utspørringen på.

Les også: Ti bud for en perfekt date:

6. Du får ikke noe hadet-kyss
Selv om stevnemøtet ikke avsluttes med et kyss, trenger det ikke bety at daten din ikke er interessert. Det kan tvert imot være en god ting, ifølge MacLeod.

- Det at dere ikke kysser første gang dere møtes, betyr veldig ofte at han er respektfull. Han venter på det perfekte øyeblikket for å gi deg det første kysset, som på film. I tillegg betyr dette sannsynligvis at han ikke kysser alle andre på den første daten heller. Han er for selektiv til bare å dele ut kyss i øst og vest, sier hun.

Flere menn enn kvinner vil ha sex på første date:

Dumpe eller drøye?

Hvor mange sjanser gir du daten din? (Avsluttet)
Jeg har ofte opplevd at følelsene kommer etterhvert, så jeg gir det i alle fall to-tre sjanser.(33%) 343
Hvis jeg ikke føler noe spesielt etter det første møtet, føler jeg ikke det er noen vits i å fortsette.(27%) 281
Jeg synes det er så flaut å gå på date at jeg nesten aldri gjør det.(20%) 212
Hvis jeg selv er usikker men daten er veldig ivrig, sier jeg ofte ja til et nytt møte.(19%) 201
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.