Ikke den du tror det er

Forbrukerombudet advarer mot useriøse nettbutikker.

Forbrukerombudet advarer mot å tro at disse har å gjøre med noe med Columbia Sportswear. Foto: Columbiasportswearnorge.com
Forbrukerombudet advarer mot å tro at disse har å gjøre med noe med Columbia Sportswear. Foto: Columbiasportswearnorge.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerombudet fikk forrige uke en klage fra en forbruker som ikke har mottatt varene han har kjøpt på nettbutikken Columbiasportswearnorge.com. Navnet kan antyde at butikken selger varer fra den amerikanske produsenten av sportsklær Columbia Sportswear, men dengang ei.

Nettbutikken har ingen forbindelse med den amerikanske produsenten av sportsklær Columbia Sportswear.

Sjekk nøye før du handler

Forbrukerombudet mottar jevnlig henvendelser fra forbrukere som ikke mottar varene de har kjøpt over internett, eller er usikre på om nettbutikken selger ekte varer.

- Vi anbefaler at du sjekker nettbutikken grundig før du handler på nett. Søk på internett etter andres erfaringer med nettbutikken før du handler. Da finner du ofte fort ut om butikken er til å stole på, sier fagleder Lars Grøndal i Forbrukerombudet i en pressemelding.

DinSide har også prøvd å komme i kontakt med nettbutikken for en kommentar, men har så langt ikke lykkes.

Ellers kan det gå som med Kristin ...

Har du hørt om Howard?

Et alternativ er å teste nettbutikken hos den interaktive shoppingassistenten Howard.

Howard er en ugle, men også et program som hjelper deg med å sjekke om nettbutikken du ønsker å handle i, faktisk er til å stole på. Du finner Howard blant annet øverst til høyre på Forbruker Europa sine norske nettsider.

Flere tegn som avslører dem

- Det er flere tegn som kan avsløre at en nettbutikk ikke er seriøs. Blant annet kan man se om det er mange skrivefeil på nettsiden, og om teksten bærer preg av å være oversatt maskinelt, sier Grøndal.

At nettbutikken selger dyre merkevarer til langt lavere priser enn andre aktører, er et annet tegn.

- Dersom et tilbud er for godt til å være sant, er det nettopp det, fortsetter Grøndal.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!