Ikke billigere hos If

Ikke billigere hos If

If tjente mer enn 1,5 milliarder kroner i Norge i 2009. Men vil ikke love lavere forsikringspremier.

Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If Skadeforsikring er Nordens største forsikringsselskap og er til stede både i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Baltikum og Russland. Totalt kan selskapet, som eies av finske Sampo, skilte med hele 3,6 millioner kunder.

I en pressemelding som ble sendt ut i går, skriver selskapet at den norske delen av If forbedret sitt tekniske resultat nesten 12 prosent fra 1.684 millioner svenske kroner i 2008 til 1.883 millioner kroner i 2009. Det betyr at If Skadeforsikring tjente hele 1,53 milliarder norske kroner i det norske markedet i fjor.

Finansinntekter

- Betyr dette at eksisterende og nye If-kunder kan glede seg til lavere forsikringspremier?

- Nå må det understrekes at finansinntektene (red: inntekter knyttet til forvaltningen av forsikringspremiene) bidro sterkt til det gode resultatet i den norske virksomheten. At finansinntektene skjøt i været i 2009 er jo hyggelig, men vi har ingen garanti for at disse inntektene vil bli like høye i år, sier Jack Frostad, informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Jack Frostad, informasjonsdirektør i If Skadeforsikring Foto: If
Jack Frostad, informasjonsdirektør i If Skadeforsikring Foto: If Vis mer


Ønsker ikke jojo-priser

- Når det er sagt, skal det ikke underslås at vi tjente godt på selve forsikringsvirksomheten også, og at vi ligger der vi ønsker å være når det gjelder den såkalte totalkostnadsprosenten (red: omsetning minus kostnader og skadeutbetalinger). For oss er det imidlertid viktig å tenke langsiktig, noe som er viktig for å kunne være et forutsigbart fullservice-selskap for våre kunder. Vi ønsker derfor ikke å begynne med jojo-prising, slik forsikringsselskapene gjorde på slutten av 90-tallet. Den gangen lokket selskapene kunder med premienedsettelser, noe som slo tilbake ganske kraftig når skadeomfanget begynte å øke på begynnelsen av 2000-tallet. Den erfaringen viste med all tydelighet at en slik strategi var alt for kortsiktig. Og vi har ingen planer om å oppleve dette en gang til, sier Frostad.

De fire store

If skadeforsikring var ved utgangen av tredje kvartal 2009 Norges nest største forsikringsselskap, med 28,1 prosent markedsandel, kun slått av Gjensidige med 28,8 prosent. Det betyr at de to selskapene er Norges i særklasse største skadeforsikringsaktører. På en sterk tredjeplass finner vi TrygVesta med 18,1 prosent markedsandel, etterfulgt av SpareBank 1 Skadeforsikring med 10 prosent blank. Alle de 13 resterende skadeforsikringsselskapene har mindre enn 4,0 prosent markedsandel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer