Ikke betal for nettilgang

Enitels nettkunder mister e-posttilgangen på fredag, med mindre de registrerer seg på nytt hos Tele2. Men hvorfor betale for å ha Internett? Gratistilbudene er mange, og de er gode.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tele2 håper å overta flest mulig av Enitels Internettkunder, men overgangen vil ikke skje automatisk. For å få fortsatt tilgang til Internett, må du nemlig registrere deg hos Tele2.

Som gammel Enitelkunde vil du i realiteten stå overfor flere valg:

  • Skal du velge Tele2, eller en annen nettleverandør, og
  • skal du velge et gratisabonnement eller ett der du må betale et fast månedlig beløp?

Velg riktig

Hos Tele2 kan du velge mellom to internettabonnementer:

  • Tele2Internet koster 49 kroner per måned, mens

  • Free2Connect ikke har noen månedsavgift.
Det er langt fra alle som trenger å velge betalingsløsningen. Forskjellen går stort sett på at du får med noen virusprogrammer, har gratis support og kanskje enda flere e-postadresser.

Men også gratistjenestene har blitt langt bedre, trykk her eller på lenken øverst til høyre i artikkelen for å se hva gratisleverandørene gir deg.

Vi i DinSide anbefaler at du bruker gratisleverandørenes tjenester, hvor mye de ulike abonnementene koster deg finner du ut i DinSides surfekalkulator..

Obs: Rådyr support

Det eneste som idag irriterer oss med gratistjenestene, er de rådyre prisene når du trenger hjelp. Med ett unntak betaler du nemlig skjorta, hvis du f.eks. skulle trenge hjelp til innstalleringen. Dette kan du lese mer om her.

Hva tilbyr de ulike leverandørene?

De ulike operatørene har ofte ulike "tilbud" for å friste nye kunder. Dette kan f.eks. være enkel mulighet til å redigere utseendet på din egen startside (f.eks. Enter-VG), eller at du får tilsendt en gratis CD-rom med diverse programmer, samt at du får tilgang til de ulike operatørenes chattesider, mobillogoer, TV-guide osv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Personlig lar vi oss ikke friste av disse lokketilbudene.

Med det enorme utvalget på internett, kan du raskt og enkelt finne de samme tjeneste andre steder, og gratisprogrammene som følger med på den medfølgende CD-romplata er ofte gamle versjoner.

Da er det like greit å laste ned de nyeste versjonene av disse programmene gratis fra nettet, riktignok påløper det da tellerskritt, men du får i hvert fall dagens versjoner.

Vi har derfor lagt vekt på hvor mange e-postadresser du kan få, hvor stor lagringskapasitet du har i innboksen din, og om det er mulighet til å lage egne hjemmesider.