Ikke bare for noen

– Det ser ut til at vi har det i markedet i løpet av året, sier informasjonssjefen i Norges største bank.

Kort du bare kan sveipe forbi terminalen, har et slikt merke. Foreløpig er det forbeholdt noen få kunder. Foto: Privat
Kort du bare kan sveipe forbi terminalen, har et slikt merke. Foreløpig er det forbeholdt noen få kunder. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hol Sparebank tilbyr det, Sparebank 1 Midt-Norge tester det, og over 300 ulike typer betalings- og salgsautomater rundt i landet står klare for kunder som bare vil sveipe kortet.

I tillegg kan Geilos innbyggere og tilreisende benytte seg av over 900 nye kortterminaler som ikke krever pin-kode eller fysisk kontakt med kortet ditt.

Men når kan alle nordmenn ta i bruk Visa Paywave eller MasterCard Paypass?

Vi har spurt noen av de største bankene i landet.

- Vi gleder oss til å kunne tilby kontaktløs betaling, sier informasjonssjef i DNB Aud-Helen Rasmussen. Foto: DNB
- Vi gleder oss til å kunne tilby kontaktløs betaling, sier informasjonssjef i DNB Aud-Helen Rasmussen. Foto: DNB Vis mer


– I løpet av året

Informasjonssjef i DNB Aud-Helen Rasmussen har følgende beskjed til alle landets kunder:

– Vi har et prosjekt gående, og det ser ut til at vi har det ute i markedet i løpet av året. Det gleder vi oss til!

Hva med andre bankkunder? Får de også bankkortene med NFC-teknologi?

– Dette er noe vi ser på og følger nøye med på, men det er ikke bestemt noe endelig om dette i Norge ennå, sier informasjonssjef i Nordea Thomas Sevang til DinSide.

– Følger med interesse

Heller ikke annerledesbanken Skandiabanken har umiddelbare planer om en innføring.

– Når det gjelder kontaktløse kort, så er det foreløpig svært få brukersteder som tilbyr bruk av dette og det er således ikke noe som kommer nå i første omgang, sier informasjonssjef Johnny Anderson.

Han forteller at Skandiabanken med interesse følger de pilotprosjektene som har pågått den siste tiden, men at det ikke er tatt noen beslutning ennå.

– Vi sitter i råd med andre banker og betalingsformidlere om disse løsningene, men det er ikke tatt noen endelig beslutning fra vår side ennå. Det finnes flere løsninger å velge blant, og vi håper, som de andre bankene, at når vi gjør et valg her så skal det være den riktige løsningen, sier han.

Slik fungerer det

Visa Paywave er en betalingsløsning som krever et kort eller en mobiltelefon med innebygget NFC-teknologi. Kortet eller telefonen trenger bare holdes foran terminalen når du foretar et kjøp.

Denne typen betaling er foreløpig kun mulig for mindre beløp, småkjøp til under 200 kroner innenfor en gitt tidsperiode. Mister du kortet, kan du fortsatt sperre det på samme måte som du gjør i dag.

Se video av hvordan det fungerer:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!