Ikke bare for Armani-kunder

- Jeg selger fritid, sier Gry Lindbo. Hun lever av å sette sammen garderobene for travle kvinner.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I tre år har Gry Lindbo levd av å sette sammen garderober til kvinner som ikke har tid til å gå i butikker selv. Hun hadde 20 års erfaring i bransjen før hun begynte i denne jobben. De fleste kundene har hun fulgt over flere år. I tilegg rettleder hun kunder på Sandvika Storsenter en gang i uka.

- Kundene mine er primært kvinner som trenger representative antrekk, men ikke har tid til å finne dem. Alderen varierer fra 23 til 63 år. Noen har vært mange år i arbeidslivet, mens andre kommer rett fra skolebenken, sier Gry Lindbo til DinSide.

Gjør innkjøpene for deg

Rent praktisk ordnes handelen ved at Lindbo besøker eller får besøk av kundene. Hun orienterer seg om hvilken stil kunden har, og hvilke antrekk de trenger. Lindbo gjør alle innkjøpene for kunden.

- Jeg setter sammen garderober fra sesong til sesong, men dette er ikke noe ”Bli ny med Gry”- konsept. Mine kunder har nesten alltid en egen stil før de kommer til meg, og jeg bygger videre på den, sier Lindbo.

Ikke bare designklær

Lindbo vil ikke sette en fast sum på hva det koster å få henne til å sette sammen garderoben. Hun tar betalt per time, og lager sammen med kunden et budsjett for hva klærne og jobben skal koste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lindbo understreker at du ikke trenger å sverge til designklær for å passe inn som kunde hos henne.

- Det er ikke slik at alle mine kunder er Armani-kunder. Jeg kjøper gjerne noen billige plagg. Men jeg mener at man må legge kvalitet og penger inn i noen plagg. Det er på en måte lite vits å bruke meg hvis du bare vil ha klær fra Hennes og Mauritz, sier Lindbo.

- Færre bomkjøp

Selv om nordmenn ikke har en tradisjon for å betale andre for å handle for seg, har ikke Lindbo problemer med å skaffe seg kunder.

- Jeg selger tid til travle business- kvinner, og det er det behov for. I tillegg til at kvinnene sparer tiden de ville brukt på å gå i butikker, har de fortalt meg at de sparer penger som tidligere gikk med til bomkjøp, sier Lindbo.

Hun tar imot nye kunder, men understreker at hun ønsker langtidskunder.