Ikke bare en klesbutikk

Det er ikke bare firbente som har glede av glødende Visakort i Sagveien 24.

I galleriet fant vi kreativt dekorerte hunder som er auksjonert bort til inntekt for terapihunder. I midten ser du Ole Hunnar - komplett med både gult og rødt kort, fløyte i halen og fotballskopløse til tunge.  Foto: Elisabeth Dalseg
I galleriet fant vi kreativt dekorerte hunder som er auksjonert bort til inntekt for terapihunder. I midten ser du Ole Hunnar - komplett med både gult og rødt kort, fløyte i halen og fotballskopløse til tunge. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Butikken har også rom for de tobente: Pet Shop Girls bokavdeling har mer enn hundre titler til kos og inspirasjon for dyreelskere. Her finner vi blant annet fotografen Nina Reistads bestselgende Pass opp! Her kommer Gud og hun er en katt - en kunstfotografi bok. Nina Reistad er også representert på veggene i galleriet, og du kan også bestille kunstfotografier av din firbente øyesten. Interessert? Les mer her.

I galleriet er det for øyeblikket også rester av sommerens veldedighetsauksjon. Rundt femti av butikkens kunder har dekorert hver sin hund - etter egenvalgt tema, og forrige søndag ble de auksjonert bort til inntekt for terapihunder. Auksjonen fikk inn 10.700 kroner, og de planlegger nye arrangementer til inntekt for gode formål i dyrenes tegn.

Her ser du den kule bildespesialen.

Pet Shop Girls' fremtidsplaner

Vel et halvt år inn i driften, bobler dyrebutikkjentene fremdeles over av gode idéer og prosjekter i fremtiden. Aller først blir det åpning av hund & eier caféen Lekkerbisken i august.
- Våre kunder blir gjerne i flere timer. Hundene leker sammen og Pet Shop Girls har blitt et sosialt knutepunkt for hundeinteresserte. Når vi i tillegg er så heldig å ha forhagen med tumleplass for mange hunder, sa det seg liksom selv: Her må vi lage café, sier Vibeke.

Her blir det kaffe og mineralvann - pluss godbiter til både hund og eier. Mat og drikke kjøpes inne - mens bordene blir plassert ute slik at hundene kan leke på plenen. Pet Shop Girls vil selv bake noen av godisene til de firbente - og det er fortiden intens eksperimentering på kjøkkenet.

- Vi bruker bare naturlige ingredienser, og for eksempel ikke sukker, som hunder helst ikke skal ha for mye av.
Inspirasjon har de hentet fra kokeboken til det amerikanske Three Dog Bakery, og de ferdige oppskriftene vil bli å finne på Pet Shop Girls nettsider. Der planlegger de også å etter hvert få lagt ut en oversikt, etter tips fra kunder, om hunde-vennlige caféer og restauranter i Norge.

I september eller oktober er det duket for vaskeekte mannequinoppvisning - når høstens nyheter ankommer fra Paris, og før jul blir det en reprise på fjorårets pepperkakehundehusutstilling.